Spectacol grandios pentru Papa Francisc în Rio de Janeiro

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax-2

Sute de mii de oameni au venit să-l întâmpine pe Papa Francisc pe celebra Plajă Copacabana. Suveranul pontif a binecuvântat mulţimile şi a asistat alături de tinerii veniţi din toată lumea la spectacolul grandios organizat cu această ocazie.

După reconstituirea episodului biblic al Drumului Crucii şi oficierea slujbei, Papa Francisc le-a vorbit credincioşilor despre lipsa de repere care bântuie lumea de astăzi.

„Iisus este unit pe cruce cu atât de mulţi tineri care şi-au pierdut credinţa în instituţiile politice, pentru că văd în ele numai egoism şi corupţie”, a spus Papa Francisc.

Liderul Bisericii Catolice a vorbit şi despre necesitatea unei reforme a instituţiei ecleziale.

„Hristos este unit pe cruce cu cei care şi-au pierdut credinţa în biserică sau chiar în Dumnezeu din cauza incoerenţei creştinilor şi a slujitorilor Evangheliei”, le-a transmis suveranul pontif supușilor.

Înaintea participării la ceremoniile de pe Plaja Copacabana, Papa Francisc a luat masa cu tinerii şi s-a întâlnit cu mai mulţi deţinuţi din Rio de Janeiro.

Aceasta a fost cea de-a cincea zi a primei vizite externe pe care Papa Francisc o face în calitate de lider al Bisericii Catolice. Una deloc lipsită de incidente: prezenţa Papei a fost contestată de sute de oameni care au protestat la Rio faţă de sumele cheltuite de statul brazilian pentru această vizită.

Autorităţile din Ţara Cafelei au fost supuse astfel unui test greu înainte de organizarea Campionatului Mondial de Fotbal, care va avea loc anul viitor, şi de pregătirea olimpiadei de vară, programată pentru anul 2016. Papa Francisc se va întoarce în Italia în cursul zilei de mâine, nu însă înainte de a participa la ultima slujbă organizată cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri