Primele declarații făcute de oficialii chinezi despre numărul medicilor loviți de coronavirus. Situație imposibilă la Wuhan

Data publicării:
Patients are seen at a temporary hospital converted from 'Wuhan Livingroom' in central China's Hubei Province. Coronavirus Outbreak, Wuhan, China - 10 Feb 2020 In face of the outbreak of the novel coronavirus pneumonia epidemic, Wuhan authorities have transformed public venues such as exhibition centers and gymnasiums into temporary hospitals. The hospitals have a large capacity of treating patients with mild symptoms and play an important role in isolating the source of infection and cutting off the routes of infection during epidemic prevention. The first batch of patients was hospitalized on Feb. 5., Image: 497648117, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHINE NOUVELLE/SIPA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Foto: Profimedia

Vineri, guvernul de la Beijing a făcut, pentru prima dată de la declanșarea epidemiei de coronavirus, declarații oficiale legate de numărul de îmbolnăviri și decese în rândul personalului medical care tratează pacienții infectați cu coronavirus.

Astfel, 1.716 de medici şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar şase cadre medicale au murit doborâte de virus, a anunţat Zeng Yixin, de la Comisia pentru Sănătate Naţională, relatează The New York Times.

Anunțul este prima confirmare oficială a Chinei legată de numărul de cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului medical.

Zeng Yixin a mai spus că numărul de infectări în rândul personalului medical reprezintă 3,8 la sută din numărul total de pacienți din China.

Din numărul total de cazuri de medici şi asistente medicale cu coronavirus, aproximativ 1.503 au fost înregistrate în provincia Hubei, locul din care a pornit epidemia. În Wuhan, „epicentrul” epidemiei, au fost înregistrați 1.102 medici și asistente cu coronavirus.

Oficialul chinez a spus că s-au luat măsuri suplimentare de protejare a personalului medical. În plus, cei care lucrează direct cu pacienții infectați vor primi compensații financiare suplimentare.

Noul bilanț al îmbolnăvirilor și deceselor provocate de coronavirus

1.486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei - în Hong Kong, Filipine și Japonia. Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5.000, iar în total sunt peste 64.000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing până acum.

Mii de pacienți din China infectați cu noul coronavirus au fost vindecați cu succes și externați din spital. Acum, autoritățile chineze le cer ajutorul și îi îndeamnă să doneze sânge, care să fie folosită pentru tratarea altor bolnavi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri