Prințesa Beatrice, fiica prințului Andrew, s-a căsătorit. La ceremonia secretă a participat și bunica ei, regina Elisabeta a II-a

Data publicării:
Prințesa Beatrice de York și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi
Prințesa Beatrice de York și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi Foto: Profimedia

Prinţesa Beatrice, membră a familiei regale a Marii Britanii, fiica cea mare a prinţului Andrew şi a ducesei de York, Sarah, s-a căsătorit cu logodnicul său, Edoardo Mapelli Mozzi, vineri, la Palatul Windsor, în cadrul unei ceremonii restrânse la care a participat și bunica ei, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relatează CNN.

Cei doi se logodiseră în septembrie anul trecut, iar nunta era programată pentru luna mai, dar au fost nevoiți să-și anuleze planurile din cauza pandemiei. 

Noul membru al familiei regale, Edoardo Mapelli Mozzi, este dezvoltator imobiliar.

„Ceremonia privată de căsătorie a prinţesei Beatrice cu domnul Edoardo Mapelli Mozzi a avut loc la ora 11:00, vineri, 17 iulie, la Capela Regală din Royal Lodge, Windsor. La ceremonia desfăşurată în cadru restrâns au participat regina, ducele de Edinburgh şi alţi membri ai familiei regale. Căsătoria s-a desfăşurat cu respectarea recomandărilor Guvernului (în materie de pandemie - n.r.)”, a confirmat, într-un comunicat, Palatul Buckingham.

Palatul Windsor, reședința preferată a reginei, este locul în care suverana s-a retras de la începutul pandemiei. Acolo și-a marcat, printr-o ceremonie de asemenea restrânsă, împlinirea vârstei de 94 de ani, în aprilie.

În Marea Britanie sunt permise nunţile începând din data de 4 iulie, cu o limită de participare de 30 de persoane care trebuie să respecte distanţarea fizică.

Palatul Buckingham nu a confirmat însă dacă tatăl lui Beatrice, prințul Andrew - fiul mijlociu al reginei și fratele prințului moștenitor Charles - a fost și el prezent. Ducele de York este vizat de o anchetă pentru o presupusă agresiune sexuală asupra Virginei Giffre, fostă Roberts, care îl acuză că a abuzat-o când era încă minoră. Prințul Andrew a fost prieten apropiat al lui Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de pedofilie și abuzuri sexuale, care s-a sinucis în închisoare anul trecut. La începutul acestei luni, FBI-ul a arestat-o în legătură cu orgiile sexuale organizate de Epstein și pe fosta sa partneră, Ghislaine Maxwell, și ea o foarte bună prietenă a prințului Andrew.

Din cauza acestui scandal, prințul Andrew, căzut în dizgrație, s-a retras din activitățile oficiale regale.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri