Sari la conținut

Clădire prăbușită în Napoli: cel puțin opt morți

Opt cadavre au fost recuperate sâmbătă de sub ruinele unui bloc prăbuşit în apropiere de oraşul italian Napoli, a anunţat un purtător de cuvânt al Pompierilor, citat de Reuters, scrie News.ro.

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, 8 IULIE, ORA 12:00 “Am recuperat toate cadavrele (…). I-am găsit pe toţi, morţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pompierilor, Luca Cari.

El a precizat că printre victime se numără şi doi copii fraţi. Este vorba de un băiat de 14 ani şi de un altul de opt ani.

Clădirea de patru etaje, din oraşul Torre Annunziata, construită în anii ’50, cu vedere la mare, s-a prăbuşit vineri, în jurul orei locale 6.20 (7.20 ora României).

Echipele de salvare au anunţat vineri că opt persoane sunt date dispărute.

Autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii clădirii. 


Actualizare 12:30. A fost găsită o supravieţuitoare sub zidurile prăbuşite, iar salvarea ei a fost întâmpinată cu aplauze. Între timp, continuă operaţiunea de salvare contracronometru.

Potrivit noilor detalii apărute, clădirea se afla în renovare. Încă nu se cunosc motivele prăbuşirii imobilului, dar presa italiană scrie că de vină ar putea fi trepidaţiile provocate de trenurile care trec prin zonă.


Presa italiană relatează că între șase și opt persoane sunt dispărute, printre ele și doi copii.

Echipele de salvatori au început căutările, de la primele ore ale dimineții, prăbușirea având loc la ora 6.

Un martor a declarat că a auzit cum s-a prăbușit clădirea. „Mai jos trec trenurile de marfă și cineva mi-a spus că înainte de prăbușire a trecut un tren”, a povestit localnicul.

Clădirea e află într-o zonă istorică a orașului. Deocamdată nu se cunoaște vechimea imobilului, însă localnicii spun că este foarte veche, fiind în apropiere de ruinele de la Pompei.

De asemenea, presa locală susţine că existau lucrări de renovare ale clădirii prăbuşite.

 

Pe aceeași temă