Un elev musulman de 11 ani și-a amenințat profesorul că îl decapitează ca pe Samuel Paty

Data actualizării: Data publicării:
Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat în Franța.
Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat în Franța.

Un elev musulman de 11 ani de la o școală din Germania a amenințat un profesor că îl decapitează ca pe profesorul Samuel Paty din Franța, scrie Der Tagesspiegel, care a stat de vorbă cu conducerea școlii. Copilul a mai spus că e permis ca cineva care l-a insultat pe profetul Mahomed să fie omorât. 

Karina Jehniche, directorul școlii primare Christian Morgenstern din Spandau (district în vestul Berinului), a declarat pentru Der Tagesspiegel că profesorul amenințat le-a spus copiilor să-și cheme părinții la ședință, iar cei care nu vor veni vor suporta consecințe.

Atunci, elevul musulman de 11 ani a spus în fața clasei: "Dacă se întâmplă ceva dacă părinții mei nu vin la ședință, o să-ți fac ce i-a făcut băiatul acela profesorului din Paris", referindu-se la decapitarea profesorului de Istorie Samuel Paty, ucis de un extremist islamic după ce le-a arătat elevilor săi caricaturile cu Mahomed.

"Elevii sunt absolut șocați. N-am văzut așa ceva niciodată în viața mea", a mai spus Karina Jehniche.

Elevul apărase deja uciderea profesorului Samuel Paty

Elevul atrăsese deja atenția asupra lui cu o săptămână în urmă. 

"Eram de față când băiatul a spus că e permis ca cineva care l-a insultat pe profet să fie omorât", a declarat Jakub Nowak, consilierul psihologic la școală.

La această scenă, care a avut loc după ce fusese ținut un minut de reculegere în memoria profesorului Samuel Paty, au fost de față imamul și rabinul școlii. Imamul i-a spus elevului că nimeni nu trebuie omorât, a mai relatat Novak.

După incident, directoarea Karina Jehniche a sunat-o pe mama elevului să o cheme la școală.

"Însă mama elevului mi-a spus la telefon că probabil copilul a auzit asta la școală, pentru că ea și soțul ei nu gândesc în acest mod", a mai spus directoarea.

 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri