Eleva de la care a pornit campania de denigrare a profesorului decapitat în Franța recunoaște că a mințit

Data publicării:
Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat în Franța.
Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat în Franța.

O elevă de 13 ani din Franța a recunoscut că a mințit și a răspândit informații false în cazul profesorului Samuel Paty, decapitat anul trecut de un extremist musulman. Fata declarase inițial că profesorul le ceruse elevilor musulmani să iasă din clasă, în timp ce el le arăta celorlalți elevi caricaturi cu profetul Mahomed.

Eleva a recunoscut acum că nici măcar nu se afla în clasă, scrie BBC. Inițial, ea îi spusese tatălui ei că profesorul Paty le-a cerut elevilor musulmani să iasă din clasă, în timp ce el le arăta celorlalți caricaturile cu Mahomed, la un curs despre livertatea de exprimare și blasfemie.  

„A mințit pentru că se simțea prinsă într-o capcană, deoarece colegii ei o rugaseră să fie purtătoarea lor de cuvânt”, a declarat avocatul fetei pentru AFP.

Tatăl ei a făcut o plângere la adresa profesorului și a demarat o campanie online împotriva lui.

Procurorii au spus că a existat o „legătură de cauzalitate” între campania de denigrare online și uciderea lui Paty.

Eleva este acuzată de calomnie, în vreme ce tatăl ei și un cleric musulman sunt acuzați de complicitate la ucidere.

Profesorul de istorie și geografie Samuel Paty a fost decapitat în octombrie 2020 de un atacator care ulterior a fost împușcat și omorât de polițiști. Momentele de groază au fost surprinse de un martor care se afla la o distanță sigură de locul faptei.

Atacatorul, Abdullakh Anzorov, de 18 ani, a fost împușcat de poliție la scurt timp după ce l-a decapitat pe profesorul Samuel Paty.

Patru elevi sunt printre cele 15 persoane care au fost reținute în Franța ca urmare a decapitării profesorului Samuel Paty, care le-a arătat elevilor săi desene controversate ale Profetului Muhammad. Copiii ar fi ajutat atacatorul să identifice cadrul didactic.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri