Un bărbat din SUA a răpit o fetiță de 9 ani, dar și-a lăsat amprentele pe biletul de răscumpărare

Data publicării:
Charlotte Sena, în vârstă de 9 ani
Charlotte Sena, în vârstă de 9 ani, a dispărut sâmbătă în timp ce mergea cu bicicleta. Foto: Profimedia

O fetiță dispărută a fost găsită în viață după ce poliția l-a găsit pe răpitor datorită amprentelor lăsate pe un bilet de răscumpărare, relatează BBC.

Charlotte Sena, în vârstă de 9 ani, a dispărut sâmbătă în timp ce mergea cu bicicleta în statul american New York. Sute de oameni au căutat-o timp de 48 de ore.

Ulterior, un bilet de răscumpărare a fost livrat la casa familiei. Polițiștii au găsit pe hârtie amprentele suspectului și l-au identificat imediat, deoarece era în baza lor de date în legătură cu un alt incident, petrecut în 1999, când bărbatul a fost prins beat la volan.

Suspectul a fost localizat pe o proprietate deținută de mama sa și arestat.

„După ce a opus ceva rezistență, suspectul a fost luat în custodie și imediat a fost găsită și fetița, într-un dulap”, a declarat guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, într-o conferință de presă.

„Știa că a fost salvată. Știa că este pe mâini sigure. Ceea ce s-a întâmplat a fost extraordinar”, a spus ea.

Potrivit lui Hochul, suspectul este Craig Nelson Ross Jr, în vârstă de 47 de ani.

Familia lui Charlotte se afla în excursie când fetița a dispărut, sâmbătă, într-o zonă împădurită din Moreau Lake State Park, o zonă turistică cunoscută.

A fost „cel mai rău coșmar al oricărui părinte”, a spus Hochul, adăugând că a primit telefoane de la oameni din toată țara în timp ce fata era căutată.

După dispariția lui Charlotte, un bilet de răscumpărare a fost aruncat în cutia poștală a familiei fetei, la primele ore ale zilei de luni. Polițiștii care monitorizau clădirea au ridicat-o și au găsit pe ea amprente digitale.

Suspectul a fost găsit cu ajutorul datelor colectate de pe telefonul său mobil și al datelor despre vizitatorii parcului, a declarat guvernatorul Hochul pentru CNN.

Charlotte era „în siguranță și sănătoasă” când a fost găsită de polițiști, dar a fost dusă la spital ca măsură de precauție.

Este posibil ca Charlotte să fi suferit o traumă „imensă”, a spus Callahan Walsh de la Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați.

În căutarea ei au fost implicați 400 de polițiști și agenți FBI, alături de pompieri și oameni care s-au alăturat voluntar.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri