(P) Ecranele ASUS OLED: o imagine pentru o viață mai sănătoasă

Data actualizării: Data publicării:
main picture

Utilizarea continuă a unui ecran luminos înainte de a adormi are un impact semnificativ pe termen lung asupra sănătății și afectează dezvoltarea copiilor din cauza calității somnului. Seria de laptopuri ASUS ZenBook vine cu soluții ingenioase pe ecranele modelelor ZenBook OLED care emit foarte puțină lumină albastră.

Una dintre inovațiile introduse pe laptopurile ASUS ZenBook o reprezintă ecranele cu tehnologie OLED care oferă nu doar o imagine care se confundă cu realitatea înconjurătoare, dar rezolvă și cea mai importantă problemă a ecranelor digitale: emisia de lumină albastră.

Efectele luminii albastre eliminate în mod inteligent de ecranele ASUS OLED

Cu greu ne putem imagina viața de zi cu zi fără a privi unul sau mai multe ecrane cel puțin câteva ore. Tehnologia digitală vine cu nenumărate avantaje, dar dacă nu este folosită corespunzător poate avea efecte negative asupra sănătății, cum este cazul utilizării unui ecran care emite lumină albastră puternică înainte de a dormi.

Efectele sunt îngrijorătoare pentru adulți, însă sunt mult accentuate în rândul copiilor. Ochii acestora sunt mult mai sensibili, neavând capacitatea de a filtra lumina albastră ce ajunge rapid în spatele retinei, unde poate deteriora permanent celulele fotoreceptoare în cazul expunerii prelungite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lumina albastră înainte de culcare afectează somnul copiilor, afectând direct activitatea școlară prin lipsa de atenție, creșterea impulsivității și reducerea capacității de autocontrol, toate acestea putând fi incorect diagnosticate ca tulburare de deficit de atenție (ADHD).

Ecranele ASUS OLED cu tehnologie Eye Care rezolvă această problemă prin reducerea cu 70% a emisiei de lumină albastră. Această realizare, certificată de standardele independente SGS și TUV Rheinland, a fost posibilă prin folosirea unui filtru optic care reușește să păstreze toate calitățile imaginii de la care te aștepți de la un ecran cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display).

Sfaturile specialistului: interviu cu Ovidiu Petrița, optometrist

Efectele luminii albastre asupra organismului nu trebuie ignorate și este important să știm cum să ne protejăm pe noi și copiii noștri, așa că am decis să cerem sfatul unui specialist optometrist cu experiență de 20 de ani, Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik.

Această lumină albastră este extrem de dăunătoare, atât prin afectarea somnului (întârzierea lui, calitatea somnului profund, etc), cât și prin inducerea în timp a unor ametropii, vicii de refracție care vor necesita compensarea cu ochelari de vedere.

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

Pentru a ne proteja trebuie încercat să petrecem cât mai puțin timp în fața acestor monitoare sau să folosim lentile speciale cu filtru de protecție la această lumină albastră, așa-numitele lentile cu Blue Protect, sau, acum să folosim display-urile cu tehonologia OLED de la ASUS care reduc aceste emisii cu până la 70%.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: construit pentru performanță și durabilitate

Ești pregătit pentru laptopul viitorului? Ți-l prezentăm pe ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, un portabil remarcabil cu ecran de 15.6 4K OLED HDR asistat de un al doilea ecran 4K, ScreenPad Plus, o realizare ținând cont de dimensiunile reduse ale carcasei robuste din aliaj de magneziu-aluminiu ce reușește să treacă cu brio testele standard militare americane, MIL-STD 810H care includ rezistența la șocuri, temperaturi ridicate, scăzute, umiditate, vibrații și altitudine.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 nu ar fi un laptop complet fără opțiuni de conectivitate rapidă, cu și fără fir. Lista conține două porturi Thunderbolt 3 USB-C, un port USB 3.1 Gen 2 și WiFi 6 până la 2.4 Gbps optimizată cu ajutorul tehnologiei ASUS WiFi Master Premium. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 poate fi achiziționat în mai multe configurații din eShop Oficial ASUS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri