România-Grecia. Sfaturi de la fotbaliștii Generației de Aur pentru tricolori

Data publicării:
emerich

Orice fotbalist care joacă fotbal și ajunge la nivel de echipă națională dorește să joace la un Campionat Mondial”, spune fostul internațional Emerich Dembrovszki.

Cu câte trei turnee finale în palmares, Gică Hagi şi Gică Popescu au fost liderii de valoare ai Generaţiei de Aur.

Ei ştiu foarte bine că, dacă naţionala României se va califica în Brazilia, efectul va fi benefic şi pe termen lung.

Când lipsești atâta timp de pe o scenă, din ce în ce devine mai important si sperăm ca băieții să n-acuze lucrul ăsta, tot ce au ei, dorința lor, acolo să o canalizeze, spre reușit”, spune Gheorghe Hagi.

Copiii vor să vadă echipa națională la mondiale, vor să și treacă numele lui Marica pe tricouri. În momentul în care vor readuce echipa națională la un turneu final de campionat mondial, toate păcatele din trecut ar fi șterse”, spune fostul internațional Gheorghe Popescu.

Campion european cu Steaua, Gabi Balint a prins un singur turneu final ca fotbalist, dar golul înscris în poarta campioanei mondiale, Argentina, i-a marcat definitiv cariera.

„Golul cu Argentina și cel din finala de la Sevilla sunt cele mai importante goluri din viața mea de fotbalist. E greu să aleg unul dintre ele, sunt la fel de importante, sigur, ăsta poate e mai furmos, pentru că e din acțiune”, spune Gavrilă Balint.

Ilie Dumitrescu, invitat în studioul Digi24, a declarat că meciul dintre România și Grecia din această seară are o „încărcătură fantastică”.

„Trebuie să fie conștienți că e cel mai important moment din viața lor, ca fotbaliști, să participe la un turneu final. Nu de foarte multe ori te întâlnești în viață cu un astfel de eveniment”, spune fostul internațional.

În opinia sa, actualul antrenor al Naționalei, Victor Pițurcă, a reușit să formeze „un grup unit”. Tricolorii trebuie să creadă în calificare, deoarece este vorba despre un test de maturitate pentru actuala generație.

România are până acum şapte participări la turneele finale ale Cupei Mondiale. Patru dintre acestea au fost obţinute în perioada interbelică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri