FRF susţine planul lui Dinamo. O replică a Cupei României va ajunge în Camerun, la Ekeng, pe banii federației

Data publicării:
ekeng 1

FRF s-a implicat, la rândul său, în omagierea fostului dinamovist, în finala Cupei României, unde federația e organizator. Astfel, după ce se va intona imnul de stat, și după ce se vor fi făcut toate formalitățile de la mijlocul terenului legate de schimbul de fanioane și de cine va avea lovitura de start, se va ține un minut de reculegere, acompaniat de o melodie cântată la trompetă.

În afara acestui moment de la începutul finalei, va mai exista unul în minutul 14. Atunci, meciul va fi întrerupt pentru câteva secunde pentru un al doilea moment de reculegere în memoria camerunezului stins din viață la 26 de ani.

Mai mult, Burleanu a anunțat că o replică a trofeului Cupei României va ajunge în Camerun, la mormântul lui Ekeng, pe banii federației.

„Acest trofeu este transmisibil, prin urmare, dacă Dinamo va câștiga trofeul mâine seară, în mod cert o medalie de câștigător va fi în memoria lui Patrick Ekeng. Dacă clubul Dinamo ne solicită, noi ca federație îi vom sprijini pentru a crea o replică a acestei cupe, care să meargă în Camerun pe banii celor de la Federație”, a mai declarat președintele FRF.

Patrick Ekeng a fost înmormântat la Yaounde, în prezența a sute de persoane, printre care și ministrul camerunez al Sportului, Pierre Ismael Bidoung Mkpatt, dar și internaționalul camerunez Alexandre Song, unul dintre cei mai buni prieteni ai dinamovistului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri