Scandalul locurilor de la EURO 2020. Novak: S-a creat prea multă vâlvă. Între FRF și fostele glorii ale fotbalului există conflicte

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Ministrul Sportului, Eduard Novak, spune că s-a făcut prea multă vâlvă în scandalul locurilor de la EURO 2020, după ce care fotbaliști ai „generației de aur” au urmărit primul meci de pe Arena Națională din tribuna a doua a stadionului, alături de suporteri, în timp ce mai mulți politicieni au stat în zona VIP.

„Cred că s-a creat prea multă vâlvă pe acest subiect. Părerea mea e că este greu să mulțumești pe toată lumea. Eu nu apăr FRF, dar e greu să mulțumești pe toată lumea, adică cine stă acolo, cine stă mai jos. Și normal că între FRF și fostele glorii ale fotbalului există și au existat tot felul de conflicte. Nu vreau, sincer, să mă implic foarte mult”, a spus Novak la Digi24.

„Noi ar trebui acum să ne focalizăm pe sport: de ce nu există lotul României la meci, adică de ce nu s-a calificat. Ăsta e obiectivul meu, să revenim cu lotul național acolo unde ne este locul. Cine unde stă sunt mesaje de cancan”, a adăugat el.

O serie de politicieni au ocupat fotoliile VIP la meciul de pe Arena Națională, dintre Macedonia de Nord și Austria, în timp ce foşti mari fotbalişti, precum Gheorghe Hagi, Gică Popescu ori Dorinel Munteanu ar fi fost trimişi de FRF să urmărească meciul de la tribuna a doua.

„Pentru mine a fost o surpriză foarte mare că am primit un loc la tribuna a doua. Ce să spun? Nu am cuvinte. Din păcate, am fost repartizat în acea zonă. Chiar l-am sunat pe Gică Popescu și l-am întrebat unde are bilet. Mi-a zis că la tribuna a doua”, a spus Dorinel Munteanu.

Gică Popescu a spus că a cumpărat mai multe bilete pentru Gică Hagi, rude și prieteni.

„Eu și Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete în valoare de multe mii de euro. Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii”, a spus el.

Federația Română de Fotbal s-a apărat spunând că procesul de ticketing la EURO 2020 „este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații”.

FRF a adăugat că a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună pentru 60 de foști mari fotbaliști, „oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA” și că FRF „nu a deținut locuri” la tribuna VIP.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri