Trafic de "diamante negre" cu autoutilitara. Peste 830 de kilograme de trufe, descoperite pe o șosea din Bacău

Data actualizării: Data publicării:
trufe negre
Credit foto: Guliver/Getty Images

Captură impresionantă de trufe în județul Bacău. Polițiștii au descoperit peste 830 de kilograme de trufe într-o autoutilitară oprită în trafic pentru un control de rutină. Marfa, în valoare de peste 200.000 de lei, a fost confiscată, iar firma unde era angajat șoferul a fost amendată cu 5.000 de lei, informează Agerpres.

Drept la replică

Subsemnatul Alexandru Sandru, în calitate de proprietar al companiei implicate în incidentul privind confiscarea trufelor la data de 5 iulie 2023, doresc să clarific și să corectez informațiile prezentate în articolul publicat.

1. În primul rând, doresc să subliniez faptul că firma mea, înființată în anul 2016, este o afacere legală și respectată în industria comerțului cu trufe. De-a lungul anilor, am construit o reputație solidă în domeniu și am respectat întotdeauna normele legale și reglementările în vigoare. Astfel, acuzațiile conform cărora activitatea noastră ar fi ilegală și condusă de interlopi sunt complet nefondate și calomnioase.

2. Contrar afirmațiilor din comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție Județean și din articolul apărut pe site-ul dumneavoastra, șoferul angajat al companiei mele a fost înzestrat cu toate documentele necesare. În momentul controlului efectuat de poliție, șoferul avea la dispoziție un ordin de deplasare, un aviz de însoțire a mărfii și un cod QR, înregistrat în sistemul e-transport (cod UIT: 7W0R2H5C9R5D6278). Regretabil, poliția a neglijat aceste documente și a pretins că nu dispuneau de un dispozitiv capabil să le citească. De asemenea, menționez că aceste documente nu au fost luate în considerare nici măcar a doua zi, când m-am prezentat personal la sediul poliției însoțit de avocatul meu.

3. Cu privire la confiscarea mărfii, trebuie menționat că poliția a procedat în mod inadecvat și ilegal. Marfa a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Căiuți fără ca șoferul să primească o copie a procesului verbal întocmit de poliție și fără un document care să ateste cantitatea exactă cântărită.

4. Considerăm că întreaga procedură desfășurată de poliție a fost abuzivă și ilegală. Am luat măsuri legale prin intermediul avocatului nostru pentru a remedia această situație nefericită și pentru a ne apăra drepturile.

---------- Știrea inițială ----------

Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Harghita şi a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină în localitatea Sascut, județul Bacău.

Trufele erau depozitate în mai multe cutii, spun polițiștii, iar șoferul nu a putut prezenta niciun document care să ateste proveniența legală a mărfii.

"Din verificările efectuate a reieşit faptul că în interiorul autoutilitarei se aflau mai multe cutii în care erau depozitate trufe, iar pentru acestea conducătorul autoutilitarei, angajat al unei societăţi comerciale de profil, din judeţul Harghita, nu a putut prezenta un aviz de însoţire sau alte documente care să ateste provenienţa legală a mărfii. Poliţiştii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 836 kilograme trufe în valoare de peste 200.000 lei şi predarea acesteia Ocolului Silvic Căiuţi", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Gabriel Dumitrache.

Pentru transportul ilegal, societatea comercială în cauză a fost amendată cu 5.000 lei. Polițiștii vor să afle acum de unde proveneau trufele, cunoscute și ca "diamantele pamantului" sau "diamante negre".

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri