Live

Africa de Sud interzice vânzarea de alcool pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Africa de Sud a introdus noi restricţii pentru a stopa răspândirea virusului. Ţara a pus interdicţie asupra vânzării de alcool, iar purtarea măştilor în aer liber este acum obligatorie.

Preşedintele Cyril Ramaphosa a declarat că  interzicerea alcoolului va uşura presiunea la care este supus Sistemul Naţional de Sănătate şi este o măsură eficientă în lupta de combatere a coronavirusului.

Interdicţia nu este nouă şi este a doua oară anul acesta când intră în vigoare în Africa de Sud. Medicii şi poliţiştii spun că interdicţia anterioară a contribuit la scăderea vizibilă a internărilor de urgenţă în spitale.

Numărul infecţiilor a depăşit un sfert de milion, iar decesele survenite din cauza COVID-19 depăşesc pragul de 4000. Guvernul se pregăteşte pentru ce e mai rău şi se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să se înregistreze 50.000 de morţi.

Într-o declaraţie publică, Ramaphosa a recunoscut că majoritatea oamenilor au luat măsuri pentru a preveni răspândirea, dar a spus că mai sunt unii care au acţionat iresponsabil şi i-au pus pe cei din jurul lor în pericol.

"Există o serie de oameni care au participat la petreceri organizate ilegal, care au consumat băuturi, şi se plimbă iresponsabil prin spaţii aglomerate, fără a purta măşti", a declarat preşedintele, citat de Mediafax.

Africa de Sud rămâne cea mai afectată ţară de pe continentul african, iar la începutul acestei săptămâni a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de cazuri într-o singură zi. Purtarea măştii a devenit obligatorie în spaţiile publice.

Redactare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

OMS este îngrijorată de consumul „alarmant” de alcool și țigări electronice în rândul tinerilor: „O amenințare gravă”

Un bărbat prins beat la volan a scăpat de pedeapsă după ce a dovedit că organismul său produce alcool

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Angajați CFR beți la muncă, un bărbat care răspundea de siguranța feroviară avea o alcoolemie de 1,39 mg/l. Raport îngrijorător în gări

Partenerii noștri