Live

Țara câștigătoare de la CM2022 va primi berea de 75 de milioane de euro rămasă în depozite după ce Qatar a interzis alcoolul

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Budweiser/Twitter

Berea și fotbalul merg deseori împreună, însă Cupa Mondială 2022 din Qatar a stricat această legătură după ce țara gazdă a interzis consumul de alcool pe stadioane și pe străzi cu doar două zile înainte de startul competiției, scrie Marca.com.

Budweiser, al doilea cel mai vândut brand de bere din lume, avea semnat un contract de 75 de milioane de euro cu Qatar, însă până la urmă producția dedicată CM 2022 a rămas în depozite. Productorul de bere avea deja puncte de vânzare împrăștiate prin tot orașul Doha când autoritățile locale au anunțat interdicția.

Consumul de alcool va fi permis doar în anumite zone din spațiile destinate suporterilor. Fiecare fan va putea cumpăra cel mult patru pahare de bere de 0,5 litri, prețul fiind și el uriaș, în jur de 15 euro pe pahar. "Ei bine, asta e ciudat", a scris compania americană pe Twitter după ce a aflat de interdicție.

 

 

În acest moment, Budweiser se află într-o situație neplăcută, având o cantitate uriașă de bere la dispoziție de care nu știe cum să scape, așa că a decis să o dăruiască statului care va câștiga Cupa Mondială 2022. "O nouă zi, un nou tweet. Țara câștigătoare primește berea. Cine va fi?", au postat reprezentanții companiei pe Twitter.

O altă consecință a interdicției ar urma să fie procesul pe care Budweiser îl va intenta FIFA, întrucât semnaseră un contract de exclusivitate cu forul fotbalistic. Totodată, ar putea acuza Qatar de încălcarea contractului semnat cu FIFA prin care țara se angaja să "respecte contractele încheiate cu toți sponsorii".

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avocat din Oman vrea să cumpere cu 1 milion de dolari mantia îmbrăcată de Messi după ce a primit trofeul CM 2022

Messi nu s-a putut dezlipi de Cupa Mondială și a dormit în pat cu ea. Imaginile au devenit virale

Ce simbolizează mantia cu care Messi a fost îmbrăcat de emirul Qatarului, care a stârnit atâtea controverse

„Un moment tragic”. Reacții virulente la Cupa Mondială după ce emirul Qatarului l-a îmbrăcat pe Messi într-o mantie tradițională arabă

Partenerii noștri