(P) Cum să eliminați mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase în câteva secunde

Data actualizării: Data publicării:
digi24_pexels

Dacă atunci când deschideți ușa mașinii de spălat vase miroase urât, probabil că în filtrul acesteia sunt depozitate reziduuri de mâncare și murdărie. Vă explicăm cum să eliminați rapid și ușor aceste mirosuri neplăcute.

Mașina de spălat vase este unul dintre cele mai utilizate aparate de uz casnic din bucătărie, deoarece în ea se curăță și se igienizează vasele, paharele și tacâmurile.

De aceea, orice semn de miros neplăcut sau de spălare necorespunzătoare este destul de enervant și dorim să scăpăm de el cât mai repede posibil. În acest articol, vom explica cum să scăpăm rapid și ușor de mirosurile urâte din mașina de spălat vase.

De ce miroase mașina de spălat vase?

În aceste cazuri, cea mai frecventă cauză a mirosului urât mirositor este acumularea de murdărie și de resturi sau reziduuri alimentare în partea de jos a mașinii de spălat vase. Cu toate acestea, există și alte motive pentru mirosul neplăcut din mașina dumneavoastră de spălat vase, cum ar fi un filtru murdar, blocaje de scurgere în mașina de spălat vase sau mucegai și mucegai în interiorul acesteia.

Pentru a evita proliferarea bacteriilor și funcționarea defectuoasă a mașinii, vă prezentăm pașii pentru a elimina rapid și ușor aceste mirosuri neplăcute.

Cum să evitați mirosurile rele în mașina de spălat vase

Pentru ca mașina de spălat vase să nu acumuleze mirosuri neplăcute, este esențial să efectuați zilnic activități de întreținere, cum ar fi:

- Clătiți vesela și ustensilele înainte de a le pune în mașina de spălat vase. În acest fel, veți evita excesul de murdărie în aparat.

- Nu lăsați niciodată vesela în mașina de spălat vase pentru mai mult de o zi. Dacă o faceți, etanșeitatea mașinii de spălat vase va face ca murdăria să înceapă să miroasă.

- Asigurați-vă că deschideți ușa mașinii de spălat vase atunci când ciclul de spălare este terminat. În acest fel, veți facilita evacuarea aburului, iar mirosurile neplăcute nu vor prolifera în interior.

Masina spalat vase pe Emag gasiti gama complete, vezi ofertele zilei!

Dar, dacă ați întreținut corect mașina de spălat vase... cum este posibil ca aceasta să emane mirosuri neplăcute? Aici vă arătăm cum să eliminați cu ușurință mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase.

Cele mai bune modalități de a elimina mirosurile rele din mașina de spălat vase

Dacă vă puneți vasele în mașina de spălat vase, este pentru că vă așteptați ca acestea să iasă curate, strălucitoare și fără mirosuri. Cu toate acestea, se întâmplă frecvent ca, atunci când mașina de spălat vase a funcționat mai mult de trei zile, aceasta să înceapă să emane mirosuri neplăcute.

1. Odorizante

În zilele noastre, există o mare varietate de odorizante pentru mașinile de spălat vase. De fapt, este una dintre cele mai convenabile opțiuni pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, deoarece introduceți un odorizant, rulați un ciclu de spălare și asta este tot!

Dar... știați că odorizantele pentru mașina de spălat vase au în compoziția lor substanțe chimice?

Din acest motiv, nu toată lumea este dispusă să le folosească, deoarece există metode naturale care sunt la fel de eficiente.

2. Citrice

Dacă vrei să îndepărtezi mirosul neplăcut din mașina de spălat vase incorporabila într-un mod natural, citricele sunt cel mai bun aliat.

Unele persoane preferă să pună o lămâie în tava superioară a mașinii de spălat vase, iar altele preferă să o facă doar cu coaja lămâii. Ambele metode sunt la fel de eficiente, deoarece coaja de lămâie, portocală sau grapefruit emană o aromă foarte satisfăcătoare la temperaturi ridicate.

3. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, pe lângă faptul că oferă un finisaj strălucitor pe suprafețele interioare ale mașinii de spălat vase, este capabil să înmoaie petele încăpățânate. Știați însă că este un aliat fantastic împotriva mirosurilor neplăcute?

De fapt, dacă vreți ca mirosul neplăcut din mașina de spălat vase să dispară rapid, puneți doar o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat vase și puneți-o în funcțiune.

Ceea ce este grozav la această metodă este că nu contează dacă mașina de spălat vase este plină sau goală. Astfel, în timp ce efectuați ciclul de curățare, puteți neutraliza mirosurile.

4. Oțet alb

Această metodă este foarte eficientă, deși vă recomandăm să o faceți cu mașina de spălat vase goală. Tot ce trebuie să faceți este:

- Umpleți o cană de 250 ml cu oțet alb.

- Aruncați-l în mașina de spălat vase.

- Rulați-l într-un ciclu care atinge cel puțin 60ºC.

- După ce ciclul s-a terminat, deschideți mașina de spălat vase și verificați rezultatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri