Sari la conținut

Reţeta săptămânii | Arancini cu sos romesco

Reţeta pe care v-o prezentăm în această săptămână este o combinaţie italiano-spaniolă. Arancini - adică bile din risotto, la care se adaugă sos romesco - este un preparat foarte apreciat de către iberici. Mâncarea este gata în doar 15 minute şi, pe lângă gustul special, se remarcă prin caloriile puţine pe care le conţine. Pe scurt, este un deliciu pentru vegetarieni şi nu numai.

Pentru a obţine arancini aveţi nevoie de 100 de grame de risotto format din orez arborio, o ceapă, doi căţei de usturoi, 30 de grame de unt, 20 de grame de parmezan, sare şi piper.

INGREDIENTE:
100 gr. risotto
o ceapă
2 căţei usturoi
30 gr. unt
20 gr. parmezan
sare, piper

"Arancini este o reţetă clasică italiană, sunt bile realizate din risotto, iar romesco este o reţetă spaniolă", spune chef Mihaela Sandu.

Bilele formate din compoziţia de risotto se dau printr-o compoziţie de făină, două ouă şi pesmet şi sunt lăsate pe o farfurie timp de două minute. Apoi sunt puse la prăjit.

"Acum vom prăji bilele de arancini în baie de ulei care va dura aproximativ 3-4 minute", ne explică bucătarul.

Între timp, bucătarul încălzeşte la foc mic sosul romesco, nu mai mult de două minute. Originar din zona Cataloniei, acest preparat a fost declarat de spanioli sosul lor naţional. Este foarte uşor de preparat, incredibil de gustos şi o culoare atrăgătoare.

"Aici avem sos romesco, doi ardei gras, o ceapă care este călită în ulei de măsline, cu puţin oţet de vin roşu şi făcut pastă cu 50 de grame de migdale", enumeră Mihaela Sandu.

Pentru gust şi aspect sunt adăugate câteva fire de rucola, iar farfuria este stropită cu puţin ulei de pătrunjel.

"Vom prezenta preparatul în farfurie cu două linguri de sos romesco, bilele de arancini", încheie chef Mihaela.

Preparatul este ideal pentru vegetarieni, dar şi pentru cei care vor o cină fără prea multe calorii.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş