Sari la conținut

Operaţii amânate la Spitalul Judeţean Timişoara

 

Asta după ce procurorii DNA au deschis o anchetă în ceea ce-l priveşte tocmai pentru că ar fi pus bolnavii să vină cu medicamente şi consumabile de acasă, în timp ce erau internaţi.

11 intervenţii chirurgicale au fost amânate la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara din lipsa materialelor sanitare. Şase pacienţi erau programaţi la operaţie luni şi cinci marți. Toţi au fost trimişi acasă şi reprogramaţi.

Săptămâna a început doar cu intervenţii minim-invazive pentru pacienţii secţiei de Chirurgie Vasculară, adică cele care nu necesită fire de sutură, halate sau mănuşi speciale.

Conducerea unităţii spune că întârzierea a avut loc din cauza procedurilor de achiziţie, însă dă asigurări că astfel de situaţii nu vor mai avea loc.

În urmă cu aproape două luni procurorii DNA au descins la locuinţa, dar şi în biroul lui Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară. El este acuzat că ar fi trimis pacienţii să cumpere materiale sanitare, dar şi că ar fi realizat anumite intervenţii estetice, în defavoarea pacienţilor bolnavi cronic.