REZIDENȚIAT 2014. Ministerul Sănătății a stabilit TAXA DE PARTICIPARE la examenul de REZIDENȚIAT 2014

Data publicării:
examen rezidentiat - captura-1

Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 23 noiembrie 2014, se stabileşte la suma de 360 lei/participant, potrivit Ordinului nr. 1126/2014 privind stabilirea cuantumului taxei de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 23 noiembrie 2014

Sumele încasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sănătăţii şi se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi materiale necesare susţinerii concursului de rezidenţiat, se arată în document.

Din sumele încasate o cotă de maximum 80% se va repartiza universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidenţiat. 

REZIDENȚIAT 2014. Concursul de REZIDENȚIAT a fost decalat cu o săptămână din cauza alegerilor, anunță Ministerul Sănătății

REZIDENȚIAT 2014 Ministerul Sănătăţii a decis decalarea cu o săptămână a datei  de organizare a concursului de intrare în REZIDENȚIAT 2014 având în vedere faptul că în data de 16 noiembrie sunt organizate şi alegerile electorale.

Decizia a fost luată în urma întâlnirii pe care ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a avut-o joi dimineaţă cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie. “Am discutat astăzi cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie detalii privind metodologia de concurs, calendarul de concurs, numărul de locuri şi posturi. Am decis împreună şi necesitatea declării datei de concurs. Am fost nevoiţi să luăm această măsură având în vedere că la acea dată sunt organizate şi alegerile electorale şi am primit mai multe sesizări din partea instituţiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile. Am cerut rectorilor un punct de vedere în acest sens pentru că îmi doresc ca decizia luată să nu afecteze şi să creeze disconfort în rândul  tinerilor medici sau a profesorilor acestora”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Detaliile privind organizarea concursului de REZIDENȚIAT 2014 vor fi publicate de către Ministerul Sănătăţii, în perioada următoare, pe pagina de web www.ms.ro. Bibliografia şi tematica de concurs vor rămâne aceleaşi ca în anii trecuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri