VIDEO. „Crăciunul smart”. Brazii artificiali cu ghirlande care pot fi pornite de pe telefon sunt la modă în acest an

Data publicării:
brazi de craciun
Comercianții susțin că prețurile sunt aceleași de anul trecut. FOTO: Shutterstock

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii încep să facă primele calcule privind costul bradului de Crăciun. La mare căutare sunt cei artificiali. Comercianții susțin că prețurile sunt aceleași de anul trecut. Bugetul pentru un brad împodobit variază de la câteva sute, până la câteva mii de lei. Tehnologia a pătruns și în domeniul ghirlandelor luminoase pentru pomul de Crăciun. Ghirlandele smart, cele mai simple, se pot porni din aplicația de telefon.

Ghirlandele smart, cele mai simple, se pot porni din aplicația de telefon, se poate seta culoarea, să lumineze alb sau colorat și prin rotirea butonului de funcții reușim să controlăm și imaginea de lumină.

Tehnologia a pătruns și în domeniul ghirlandelor luminoase pentru pomul de Crăciun. Prețul acestora pornește de 20 de lei, pentru brazi de până la 60 de cm, iar cele mai sofisticate pot ajunge la 240 de lei.

Peter Egli, administrator firmă: „Se asortează cu brazii, în funcție de înălțimea lor, iar pentru a avea o imagine de ansamblu obișnuim ca numărul de leduri să fie același cu înălțimea bradului exprimată în centimetri. La un brad de 2 m, 200 cm, 200-240 de leduri sunt decenți, dacă se dorește o lumină mai intensă atunci trebuie plusat.”

Brazii naturali nu au apărut încă în piețe

Brazii naturali nu au apărut încă în piețe, însă cei care doresc să fure startul se pot bucura de un brad artificial în case încă de la începutul lunii decembrie. Un pom de Crăciun artificial de doi metri, cu crengi și ace din folie, costă 700 de lei, dar poate sări de 3.000 de lei în cazul modelelor care imită perfect bradul natural.

Peter Egli, administrator firmă: „Canadian classic este unul dintre favoriții anilor anteriori. Este disponibil pe diferite dimensiuni, de la 1,80 la 2.40, iar prețurile sunt de la 1200, la 1900 de lei.”

Pe piață există inclusiv bețișoare aromate care imită mirosul de brad natural. Un set costă 50 de lei.

Peter Egli, administrator firmă: „Sunt și aromele de brad natural, dar și arome apropiate de Crăciun, cum ar fi vinul fiert, portocalele condimentate.”

Un set de 6 globuri costă 35 de lei, însă doritorii pot opta și pentru decorațiuni hand-made, cum sunt cele făcute într-un centru de zi pentru persoane cu dizabilități din Oradea. Figurinele și coronițele sunt confecționate din materiale reciclate, pictate cu migală și decorate cu ajutorul voluntarilor prezenți în cercurile de terapie prin artă.

Cristina Țenț, psiholog Centrul de zi pentru Persoane cu Dizabilități Oradea: „Avem tot felul de obiecte tricotate, avem oameni de zăpadă, ciupercuțe de agățat în pomul de Crăciun, prințese, brăduți. Avem și obiecte decorative făcute din rășină.”

Un obiect decorativ de pus în pom se vinde cu 20 de lei, în timp ce coronițele de Crăciun se vând cu 70 - 100 de lei. Banii obținuți vor fi folosiți la alte activități destinate persoanelor cu dizabilități.

Citește și Romsilva scoate la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun. Ce prețuri vor avea brazii și molizii

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri