Weekend de foc

Data publicării:
canicula2-1

Temperaturi de peste 37 de grade Celsius. Atât au arătat termometrele în acest weekend la Galaţi. În aceste condiţii, Serviciul de Ambulanţă a fost suprasolicitat.

dr. Mihai Polinschi, manager SAJ Galaţi: „Serviciul nostru a suplimentat numărul de echipaje, sigur în măsura posibilităţilor, şi încercăm să facem faţă valului de caniculă."

În weekend numărul solicitărilor pentru Ambulanţă a crescut cu peste 30 % faţă de o zi obişnuită. Printre acestea s-au numărat şi zeci de apeluri de la persoane afectate de caniculă.

dr. Mihai Polinschi, manager SAJ Galaţi: „De obicei au fost stări lipotimice, crize convulsive, accidente vasculare cerebrale, spasmofilii."

Asta din cauză că oamenii ies pe stradă şi la orele prânzului când temperaturile sunt foarte mari.

„Ne întoarcem spre casă acum ca să ne adăpostim de căldură" spune o gălăţeancă.

„Acum intrăm în casă şi nu mai ieşim. Stăm puţin afară" declară altă localnică.

În sprijinul gălăţenilor a venit şi Primăria Galaţi care a instalat 10 de puncte de prim ajutor, unde gălăţenii ar putea primi un pahar de apă şi ar sta la răcoare. Din păcate, acest sprijin este doar teoretic.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Deşi în zilele toride ar fi trebuit să fie activate punctele de prim ajutor, la unul dintre acestea nu este nimeni. Doar câteva scaune şi o masă lăsate de izbelişte."

Vremea va fi extrem de caldă şi în zilele următoare când vor fi temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri