Angajații Primăriei Timișoara, noi audieri în cazul retrocedărilor ilegale

Data publicării:
audieri prima

La ieşire, femeia nu a vrut să facă nicio declarație în fața presei. Surse din rândul anchetatorilor susțin că, în cazul ei, eroarea poate fi pusă pe baza volumului mare de muncă și a timpului scurt de verificare a acestor documente.

Responsabilitatea ar aparține superiorilor ei, care i-au indicat, de altfel, modul în care trebuie făcută retrocedarea, spun anchetatorii. La întrebările procurorilor ar fi trebuit să răspundă astăzi şi alți doi actuali angajați, dar și un fost șef de serviciu din instituție. Audierile în cazul lor au fost amânate, pentru că funcţionarii nu şi-au angajat încă apărători.

 

Cu această anchetă, procurorii vor să afle cum a fost posibil ca familiei Cârpaci să îi fie restituite două imobile în loc de unul, dintre care o grădiniță, evacuată, mai apoi, de noii proprietari. Anchetatorii spun că au probe care atestă că retrocedarea nu a fost o greşeală, ci funcționarii au încălcat cu bună știință legea. Cei cinci angajați sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu în formă continuată.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri