Arad: nou-născuţi îmbolnăviţi de un virus

Data publicării:
virus prima

În ultimele 24 de ore, medicii de la Spitalul din Arad au preluat opt cazuri de nou-născuţi cu probleme respiratorii. - Ce v-a determinat să veniţi? ”Am văzut că a făcut febră, nu a putut noaptea să respire şi sâmbăta, duminica fiind doctorii de familie liberi, am venit la urgenţă să vedem o consultaţie şi am înţeles că are laringită”, ”A început să tuşească şi a respirat greu şi după aia am venit aici, ne-a făcut un film şi mi-au zis că are la plămâni. Aprindere la plămâni”, spun părinții.

Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Arad s-a aglomerat la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când în două zile aici au ajuns 17 nou-născuţi. Asta înseamnă că jumătate din secţie a fost ocupată numai sâmbătă şi duminică.

Medicii spun că sunt surprinşi de numărul mare de cazuri, dar şi vârsta celor diagnosticaţi este neobişnuit de mică. ”Ceea ce am constatat noi, în anul acesta, însă este o patologie destul de gravă la nou născuţi. Noi, în ultima perioadă şi în ultimii ani, nu am avut nou născuţi afectaţi”, afirmă Rujiţa Ciurea, medic primar Şef Secţie Pediatrie I.

Din cauza vârstei, niciunul dintre copiii aduşi la spital nu a fost vaccinat împotriva gripei în acest sezon. Medicii spun că ar fi fost folositor dacă părinţii sau adulţii din mediul din care provin nou-născuţii s-ar fi imunizat.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri