Medici, pictori cu jumătate de normă. Doi rezidenţi strâng bani din picturi pentru renovarea secţiei în care lucrează

Data publicării:
medici pictori prima

Mircea Popiţiu este rezident în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean. Dimineaţa intră în sala de operaţie sau monitorizează starea pacienţilor, iar seara pictează tot ce vede, de la pacienţi la ustensile. Acum, tânărul medic s-a gândit să sprijine secţia în care lucrează şi să îi doneze banii obţinuţi în urma vânzării tablourilor.

”Pentru mine pictura îmbinată cu meseria de chirurg vascular este doar un mod de detaşare, şi încerc acum prin această expoziţie să fac şi un lucru benefic pentru secţia pentru care lucrez şi să contribui prin vânzarea tablourilor la renovarea secţiei”, spune Mircea Popiţiu.

La fel ca Mircea e şi Vlad Neagoe, un coleg al său care lucrează în aceeaşi secţie şi care are aceeaşi pasiune. Şi el vrea acum să contribuie la modernizarea saloanelor. ”Aş dori să donez secţiei de Chirurgie Vasculară, să îmbunătăţim condiţiile oferite pacienţilor şi nu numai, şi condiţiile de muncă ale noastre, ale medicilor”, adaugă Vlad Neagoe.

”E o concepţie destul de interesantă a lui şi care, se pare, că are succes, adică avem multe persoane care au achiziţionat aceste tablouri de la el, nu numai ca să ne ajute, ci se pare că le-au şi plăcut”, ne-a declarat Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Pacienţii nu pot fi decât mulţumiţi. Mulţumită donaţiilor, au baie în salon, special creată pentru cei care nu se pot deplasa, iar mobilierul este nou şi modern: ”Am fost într-un salon şi nu mi-a placut în salonul ăla, a fost murdar, n-a fost curăţenie”, - Şi acum, aici, cum este? ”Aici e foarte frumos, curat”, ”Condiţiile sunt foarte bune. Şi-n momentul în care va fi terminat tot, va fi ok”, - Cât de mult contează pentru pacienţi? ”Foarte mult contează”, ”Foarte frumos, îmi place”, - Ce vă place? Baia, patul? ”De toate, tot ce este, tot e frumos”.

Saloane noi la Clinica de Chirurgie Vasculară Timișoara 

Până acum, au fost organizate două expoziţii cu vânzare, iar cei mai mulţi amatori de tablouri au fost medici, colegi ai artiştilor. ”Am achiziţionat de la domnul doctor un tablou, inspirat şi din activitatea secţiei noastre de anestezie. Ştiu că se fac eforturi foarte mari pe Secţia de Chirurgie Vasculară, chiar mă bucur că am putut să contribui cât am putut la strângerea de fonduri”, precizează Claudiu Neamţu, medic anestezist la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Iar Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, este de părere că ”Orice iniţiativă de acest gen de a atrage fonduri din alte surse decât oferite de Consiliul Judeţean sau Ministerul Sănătăţii este lăudabilă, pentru că din toate punctele de vedere spitalul are nevoie de astfel de oameni generoşi”.

Medicii speră să finalizeze renovarea clinicii până în primăvara acestui an.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri