Sari la conținut

Absolvenţi fără diplomă

Mihai Vlăsceanu a urmat şcoala post-liceală la profilul care urma să-i aducă specializarea ca tehnician echipamente de calcul. Materiile pe care le-a sudiat însă făceau parte din programa altei discipline asemănătoare - tehnician echipamente de calcul şi rețele.

A absolvit în 2013 şi de atunci încearcă să-şi obţină diploma. Acum a aflat că trebuie să dea examene pentru materiile care diferă între specialitatea la care a fost admis şi cea pe care, de fapt, a studiat-o. În aceeaşi situaţie sunt toţi cei 26 de colegi ai săi.

Mihai Vlăsceanu: „În tot acest timp niciodată nu ne-au spus că este o problemă că s-au făcut anumite greşeli la examene. Ba chiar ni s-au eliberat adeverinţe ca şi cum am terminat această postliceală”.

Mama lui Mihai a făcut demersuri inclusiv la Ministerul Educației iar acum spune că va da şcoala în judecată.

Delia Vlăsceanu: „O să vorbesc cu domnul avocat să-i deschid proces penal sau civil doamnei directoare respective pentru că nu se poate”.

Matilda Blagu, director la liceul „Matei Basarab”: „A fost o eroare umană. S-au descărcat alte planuri cadru, nu s-a observat la timp. A cui a fost eroarea? Nu pot să vă spun a cui a fost eroarea? Eu când am ajuns să lucrez la plan, în 2013 am observat eroarea şi de atunci încerc să o îndrept”.

Conducerea ISJ Dolj susține că a analizat problema și varianta diferențelor este singura posibilă.

Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general: „Nu considerăm că este o problemă pentru absolvenţi având în vedere că aceste competenţe coincid într-o proporţie atât de mare”.

ISJ Dolj susține că, după ce se va rezolva problema diplomelor, va demara o anchetă pentru a găsi vinovaţii.

Pe aceeași temă