Evaluare Națională 2019. Cum ar încerca autoritățile din Brăila să ridice media la examen

Data actualizării: Data publicării:
evaluare nationala
Evaluarea Națională 2019

Brăila e în topul judeţelor cu cele mai bune medii la Evaluare Naţională. Există însă un „dar”. Tot Brăila, anul acesta, are cel mai mic procent de elevi înscrişi dintre cei care au reuşit să termine clasa a 8-a. Autorităţile de aici sunt acuzate că nu îi lasă pe elevii slabi să se înscrie în examen, tocmai pentru ca media judeţului să nu scadă.

Reprezentanții unor ONG-uri spuneau anul trecut că elevii cu rezultate slabe la învățătură nu sunt lăsați să se înscrie la Evaluarea Națională, astfel încât județul Brăila să aibă o rată de promovare foarte mare. Ceea ce s-a și întâmplat... În 2018, rezultatele excelente ale elevilor brăileni au plasat județul Brăila pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc în topul național.

Citește și: Evaluarea Națională 2019. Subiectele la Limba și literatura română

Evaluarea Națională 2019. Cum se rezolvau subiectele la limba și literatura română

Anul trecut, rata de promovare a fost de 89,5%. Elevii de la foarte multe școli au luat note de trecere.

Evident, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean neagă toate aceste zvonuri. Însă, ciudat este că anul acesta doar 74% dintre elevii care au terminat clasa a 8-a s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Cei de la IȘJ spun cei ceilalți 26% merg la școlile profesionale, care nu au nevoie de acest examen și elevii cu nevoi speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri