BRAȘOV. Explozie la o stație de butelii, soldată cu un mort

Data publicării:
BUTELII BRASOV

Persoana care a decedat este bărbat. Celelalte patru persoane care au fost rănite sunt conștiente și li se acordă îngrijiri de către echipajele de urgență sosit la fața locului.

Fabrica se află la marginea orașului Brașov și nu au fost afectate alte clădiri. O parte din stația de încărcare a buteliilor a fost afectată, însă, de suflul exploziei.

Cum s-a produs explozia

Explozia s-a produs în momentul în care cinci muncitori încercau să transporte un tub care abia fusese încărcat cu oxigen. Deflagrația a fost atât de puternică încât unul dintre ei a murit pe loc, iar ceilalți au fost grav răniți.

„A fost o manipulare defectoasă a unui tub care a generat explozia”, a explicat Ioan Aron seful IPJ Brașov.

Cu ultimele puteri, răniții au iesit din hală și au reușit să sune la numărul unic de urgență 112. După ce au fost stabilizați, au fost duși de urgență la spital.

„Sunt patru bărbați, în jur de patruzeci de ani. Doi cu trauma toracică, doi cu traumatism cranian. Din cei doi cu traumatism cranian, unul are un traumatism mai sever. Sunt stabili, dar după investigații vom vedea ce leziuni interne au, deoarece ei au fost proiectați de suflul exploziei”, a detaliat Ioana Chitea, medic UPU Braşov.

Zona a fost imediat izolată, întrucât în hală se aflau alte 50 de tuburi, toate încărcate cu oxigen. Specialiștii caută acum să pună cap la cap fiecare detaliu ca să afle ce a declanșat explozia și cine răspunde pentru viața unui om.

„Vom stabili dacă sunt angajați, dacă societatea a asigurat activitatea de securitate a muncii, dacă ne aflam în prezența unui angajator care a făcut evaluarea riscurilor,dacă are un plan de prevenire și protecție, dacă angajații sunt instruiți, echipați corespunzător”, a detaliat Adrian Reit, inspector șef ITM Brașov.

Firma care deține centrul de încărcat tuburi de oxigen a obținut, anul acesta, un premiu de excelență în afaceri, acordat de Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri