Pieton care ignoră trecerea de pietoni: Sunt de la ţară

Data actualizării: Data publicării:
pieton

24 de oameni au murit la Bucureşti anul trecut pentru că au ignorat trecerile de pietoni şi încă 13 anul acesta. Chiar şi sub privirile poliţiştilor, zeci de persoane s-au grăbit şi astăzi să treacă pe partea cealaltă a străzii.

Explicaţiile pietonilor:

Un bărbat cu copilul în braţe: „Nu mi-am dat seama, sunt de la ţară. (Dar sunteţi cu copilul în braţe, îi puneţi viaţa în pericol). Hai, doamnă, lasaţi-mă!”

O doamnă care traversează: (Ştiţi că aţi traversat neregulamentar? Da, pentru prima dată. Vă rog să mă iertaţi.)

Au fost cinci echipaje de poliţie pe Soseaua Colentina dar nici măcar prezenţa lor nu i-a speriat pe pietonii mult prea grăbiţi. Chiar sub nasul poliţiştilor, în mai puţin de o oră, cel puţin 20 de oameni au traversat şoseaua prin loc nepermis.

Culmea este că la doar câţiva metri de locul în care oameni alergă printre maşini, există un pasaj pietonal. Fiecare are însă o scuză...

„Întâmplare! (Dar ştiţi că puţin mai încolo e un pasaj pentru pietoni?) Sunt bătrân şi mă dor picioarele, că mă duceam. Dacă a fost liber, am trecut.”

„Am greşit, na, ce să-i fac? (O să primiţi o amendă probabil.) Nu cred. Mă va ierta”.

Poliţiştii nu au fost însă iertători. Au amendat 30 de pietoni într-o oră pe Şoseaua Colentina.

Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră Bucureşti: „Traversarea prin loc nepermis şi fără să ne asigurăm, precum şi traversarea la culoarea roşie a semaforului constituie principala cauză generatoare de accidente grave în Bucureşti”.

86 pietoni au fost loviţi de maşini anul acesta numai la Bucureşti. 13 au murit şi 74 au fost răniţi grav. În urmă cu nici două săptămâni, o familie a fost spulberată pe Şoseaua Chitilei pentru că nu traversa pe "zebră". O femeie însărcinată în luna a opta şi soţul ei au fost ucişi pe loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri