Procuror, despre cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi: Imaginile sunt foarte clare. O singură persoană a dat cu cuţitul

Data actualizării: Data publicării:
bowie

Procurorul care anchetează cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi pe o terasă din centrul Brăilei a declarat, luni, că se fac cercetări pentru tentativă de omor calificat asupra a două persoane, port şi folosire fără drept a unor obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Anchetatorul a adăugat că uneia dintre victime i-a fost pusă viaţa în pericol, iar imaginile care suprind incidentul ”sunt foarte clare”.

Potrivit procurorului de caz, Mircea Ciutac, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din incita terasei pe care s-a produs altercaţia în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a concluzionat că o singură persoană a folosit cuţitul, rănindu-i pe cei doi sportivi. În busculadă au mai fost implicaţi şi alţi bărbaţi, sub zece, care sunt căutaţi la această oră.

Se efectuează cercetăti pentru infracţiunile de tentativă de omor calificat asupra a două persoane, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de  obiecte periculoase.  În fapt, un bărbat, într-un club din Brăila, a purtat asupra sa un cuţit cu care a lovit două persoane cărora le-a cauzat leziuni. Uneia dintre victime i-a fost pusă viaţa în pericol şi necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale. Celei de-a doua i-a provocat leziuni mai uşoare, fără a-i fi pusă viaţa în pericol, dar va necesita 25-30 de zile de îngrijiri medicale. E prematur să spun că cel care s-a predat e autorul, dar nu s-a predat degeaba. Putem spune acum, înainte de audieri, că o singură persoană a dat cu cuţitul”, a declarat procurorul de caz, Mircea Ciutac, citat de News.ro.

El a adăugat că cei doi sportivi au fost atacaţi în urma unui conflict spontan.

A fost un conflict spontan. Imaginile sunt foarte clare. După filmări sunt mai multe persoane implicate, nu cred că ajung la zece, nu au fost audiate, sunt căutate în continuare”, a mai spus procurorul de caz.

Totodată, Ciutac a declarat că a existat un mandat de aducere pe numele interlopului poreclit Dasaev, emis încă de duminică seară, suspectul spunând atunci când  s-a predat că nu a fost căutat de Poliţie, fiind în tot acest timp la domiciliul său.

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă. 

Duminică, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. 

Unul dintre principalii suspecţi a fost Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un cunoscut membru al lumii interlope din Brăila.

Bărbatul este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiuni comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Acesta s-a predat procurorilor în cursul zilei de luni, fiind audiat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri