Timiș. Fiu de polițist, bănuit de înșelăciune

Data publicării:
bani 3-3

Trupele speciale ale poliției și jandarmeriei au intrat dimineață în 30 de locuințe din județul Timiș, în căutare de probe. 20 de suspecți au fost duși apoi la audieri. Anchetatorii spun că membrii rețelei racolau persoane care aveau nevoie de un credit, dar care nu aveau toate actele în regulă.

Apoi, le îmbunătățeau documentele, cu date personale ale unor foști angajați ai Ministerului Apărării și ai celui de Interne. Datele erau furnizate de funcționara unei bănci, pion important în cadrul rețelei. Mâna dreapta a femeii era fiul unui polițist, un adolescent în vârstă de 17 ani.

Persoanele aduse la audieri sunt suspectate că ar fi luat credite bancare cu acte false. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de lei, iar printre complici se află și un funcționar bancar.

Documentele necesare pentru obținerea creditelor erau falsificate în mai multe locuințe din Timișoara. Polițiștii au acolo computere și imprimante de ultimă generație.

Banii obținuti din creditele acordate cu acte false erau împărțiți. Jumătate din sumă ramânea la cel care se prezenta la bancă, iar restul revenea grupării de falsificatori. Creditul era totuși achitat în întregime de cel care îl ceruse. Cei 20 de suspecți pot primi până la 20 de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri