Tudorel Toader le-a transmis omologilor săi din UE o scrisoare împotriva lui Kovesi

Data publicării:
Tudorel Toader si Codruţa Kovesi
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiţiei trece la fapte, nemulţumit că Laura Codruţa Kovesi, pe care a dat-o afară de la DNA, este la un pas să preia conducerea Parchetului European. Tudorel Toader le-a trimis o scrisoare omologilor lui din ţările Uniunii.

Ministrul Justiției, în prezent președintele Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), a trimis omologilor săi din țările membre ale UE o scrisoare prin care le comunică o serie de informații legate de unele decizii ale CCR.

Publicată de site-ul QMagazine, scrisoarea este de fapt o trecere în revistă a deciziei Curţii Constituţionale care l-a obligat pe preşedinte să o demită pe Codruţa Kovesi, orecum şi a deciziei rin care s-a constatat neconstituționalitatea protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetul General de pe lângă ÎCCJ.

„Protocoalele, de când au fost declarate neconstituționale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate și de aplicarea legilor atât de cunoscută în țara noastră în perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kövesi”, scrie Tudorel Toader.

Contextul în care Tudorel Toader a transmis scrisoarea împotrova Codruţei Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.

Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri