Video Noi dezvăluiri în cazul chirurgului acuzat de moartea a patru pacienți. Ar fi recunoscut că „i-am tăiat o venă din greșeală”

Data actualizării: Data publicării:
medici
Foto: Profimedia Images

Noi dezvăluiri despre medicul de la Spitalul Județean din Craiova, acuzat de moartea a 4 oameni. Rudele unui pacient care și-a pierdut viața în 2019 susțin că imediat după ce a făcut biopsia, medicul a ieșit din sala de operație și le-ar fi spus că ar fi comis o eroare. Mai exact, a recunoscut atunci că ar fi tăiat o venă.

Dorin Barbu s-a internat în 2019, pentru o biopsie. Era suspect de cancer. Fiul său spune că bărbatul a fost asigurat că interventia va fi una ușoară și va dura doar câteva minute.

Marius Barbu - fiul pacientului decedat: L-am dus la domnul doctor Demetrian și ne-a zis că o să-i facă o incizie aici sus (la gât) și nu se întâmplă nimic, probabil o să sângereze puțin. Când i-a făcut incizia a ieșit și ne-a spus că din greșeală i-a tăiat o arteră, o venă.

Deocamdată vreau să să facă dreptate, Făcând fapta asta cu datul în judecată, sunt alți oameni care poate supraviețuiesc pentru că unul ca el nu mai face parte din sistem.

Alți trei pacienți ai medicului ar fi decedat în condiții similare, spun procurorii. Cel mai recent caz a avut loc în luna martie a acestui an, când o femeie din Târgu Jiu, venită pentru o biopsie, a murit la două ore după intervenție.

Medicul a fost reținut pentru 24 de ore, însă după expirarea măsurii preventive, a primit control judiciar.

Cristina Geormăneanu- purtator de cuvant Spitalul Județean de Urgență Craiova: La momentul actual domnul conferențiar doctor Alin Demetrian se află în concediu de odihnă din data de 3 aprilie 2023. Spitalul a luat act de măsurile penale dispuse împotriva salariatului nostru. Până în prezent, nu ne-a fost comunicată nicio informare cu privire la măsurile dispuse în dosarul penal. Ca urmare, conducerea spitalului s-a adresat unității de Parchet cu o solicitare de informații referitoare la cazul domnului conferențiar universitar.

Avocații medicului spun că în toate cazurile este vorba despre pacienți grav bolnavi.

Dan Cioană - avocat: În toate patru cazurile avem de a face cu pacienți gravi bolnavi, într-un stadiu avansat, probabil terminal, repet, nu este o scuză, domnul doctor nu a invocat acest lucru ca și scuză, dar într-o asemenea stare, trebuie să avem în vedere că nu putem contura dosarul, având percepția unui pacient sănătos.

Medicul a fost până anul trecut, în luna noiembrie, șeful secției de chirurgie toracică la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri