Orban, despre cazul Ditrău: "Am acționat eficient. Urmărim respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor"

Data publicării:
ludovic orban digi24

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că în cazul de la Ditrău s-a acţionat eficient şi că se urmăreşte respectarea legii şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor în această situaţie, scrie Agerpres.

"A existat o acţiune. Evident că nu au existat declaraţii politice sforăitoare aşa cum au dat alţii. În ceea ce ne priveşte, am acţionat eficient şi în cazul respectiv se vede că până la urmă s-a ajuns la o soluţie la care nu este nicidecum aceea la care ar fi sperat alţii. (...) O să urmărim ceea ce este normal să urmărim, respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, fără în schimb a da o coloratură", a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional cu grupurile parlamentare ale PNL.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare, după ce, miercuri, aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le "impună cultura lor" şi să le pună în pericol siguranţa.

Sâmbătă, mai mulţi localnici din Ditrău au acuzat, la o adunare sătească, faptul că au muncit în condiţii inumane la brutăria din sat, că lucrau mult mai multe ore decât erau pontaţi, că nu erau plătiţi suficient şi că patronul s-ar fi purtat cu ei foarte urât.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri