Candidatul - spion, sursă de scandal între deputaţi. V. Zgonea: Facem comisie ca să ce? Să ne scărpinăm cu mâna dreaptă pe partea stângă a capului?

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax

Liderii deputaţilor PNL şi PDL au încercat să convingă conducerea Camerei Deputaţilor că ar trebui înfiinţată o comisie de anchetă pentru a lămuri dacă printre candidaţii la prezidenţiale este un spion. S-au lovit însă de refuzul preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: M-aţi lăsat fără cuvinte. Deci, pentru orice declaraţie a oricărui cetăţean trebuie să facem o comisie de anchetă.

Tinel Gheorghe, liderul deputaţilor PDL: Traian Băsescu nu este orice fel de cetăţean, să ştiţi!

Valeriu Zgonea: Facem comisie la fiecare declaraţie a preşedintelui? Şi ce discută comisia respectivă? Pe cine cheamă la audieri? A doua zi încep audierile. Pe cine chemăm? Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu avem voie conform Constituţiei. (...) Facem o comisie ca să ce? Să ne scărpinăm cu mâna dreapta pe partea stânga a capului.

Ioan Oltean, deputat PDL: Putem audia cele două servicii. Sunt cei mai în măsură.

Valeriu Zgonea: Ce să facem cu cele două servicii, ce să ne spună?” (sursa Camera Deputaţilor)

Propunerea PSD, de a solicita un punct de vedere Comisiei Juridice şi celei de Regulament a încins spiritele în rândul reprezentanţilor PDL şi PNL.

Tinel Gheorghe, liderul deputaţilor PDL: Cererea făcută de liderul grupului parlamentar PSD excede Regulamentului.

Valeriu Zgonea: Domnul vicepreşedinte Oltean, care are mai multă experienţă ca dumneavoastră în ceea ce priveşte ...

Tinel Gheorghe: Nu este vorba despre experienţă, e vorba de regulament!

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Domnule deputat, vă rog frumos să închideţi microfonul! Vă rog frumos să mă lăsaţi să conduc sedinţa! (...) La dumneavoastră, la grupul parlamentar, puteţi să vă jucaţi cu microfonul cât vreţi! Aici suntem în Biroul Permanent şi avem reguli!

Tinel Gheorghe: Eu nu ştiam că s-a privatizat Biroul Permanent, domnule preşedinte!

Valeriu Zgonea: Staţi liniştit, nu s-a privatizat, că vă place cu butonul, văd!"

Propunerea PNL şi PDL de înfiinţare a unei comisii care să lămurească posibila existenţă a unui ofiţer acoperit printre candidaţii la preşedinţie va fi discutată din nou de conducerea Camerei Deputaţilor la începutul săptămânii viitoare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri