Ciolacu se oferă să negocieze cu sindicaliștii din Educație: „Această grevă produce haos în viețile a milioane de familii”

Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților susține declarații de presă la Palatul Parlamentului din București, marți 25 aprilie 2023.
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: George Călin/ Inquam Photos

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se oferă să discute zilele acestea cu liderii de sindicat din învățământ pentru a opri greva generală anunțată de profesori.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El afirmă că a vorbit și cu premierul Nicolae Ciucă și are garanția că acesta „are o disponibilitate similară la dialog”.

„Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea. Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali”, a încheiat Ciolacu.

Sindicatele din învățământ au anunţat miercuri, după întâlnirea de la guvern cu premierul Nicolae Ciucă și alți reprezentanți ai Executivului, că nu au ajuns la un acord şi că greva generală din învăţământ va începe luni, 22 mai, la ora 8:00. Aceștia spun că opresc complet activitatea până când Guvernul decide majorarea salariilor.

Cu toate acestea, ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a făcut nicio promisiune de măriri salariale pentru profesorii care amenință să intre în grevă generală. El a spus că legea salarizării nu se poate face „peste noapte” și că ministerul nu are „un sac de bani” pe care să-l împartă la toată lumea.

De cealaltă parte, Klaus Iohannis a transmis că revendicările profesorilor sunt justificate și că dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri