Gabriel Oprea își anunță revenirea la conducerea UNPR

Data publicării:
Gabriel Oprea cu ochii inchisi
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunţă, într-o postare pe Facebook, că a redevenit preşedintele UNPR, partid din care s-a retras în urmă cu peste doi ani.

gabriel oprea_unpr_oprea
Gabriel Oprea revine în fruntea partidului pe care l-a fondat / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Dragi prieteni, am revenit in fruntea UNPR. Astăzi, în Conferinţa Naţională Extraordinară, colegii au decis prin vot să le fiu din nou preşedinte. Le mulţumesc şi vă spun tuturor: UNPR merge înainte!”, scrie Oprea, postând comunicatul prin care este anunţată noua formă de conducere a partidului.

„Preşedintele fondator Gabriel Oprea a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Ion Răducanu a fost desemnat prin vot preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat în funcţia de secretar general. În funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales Eugen Chebac”, anunţă UNPR.

UNPR susţine că are 26 de primari, 76 viceprimari, 16 consilieri judeţeni, 1 consilier general, 15 consilieri în sectoarele Capitalei şi 1203 consilieri locali în teritoriu.

Gabriel Oprea a anunţat în 1 iulie 2016, pe Facebook, că va părăsi Uniunea şi va rămâne senator independent, urmând să se retragă cu totul din politică la finalul mandatului de parlamentar, decizia venind pe fondul „scenariilor ireale” că ar fi negociat fuziunea PNL-UNPR la Palatul Cotroceni.

„Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică”, scria atunci Oprea, referindu-se la informaţiile vehiculate de liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora el ar fi negociat cu preşedintele Klaus Iohannis o fuziune PNL-UNPR.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat în 23 iunie anul acesta că revine în politică şi că relansează UNPR.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri