Marcel Ciolacu spune că este posibil ca România să doneze Ucrainei MiG-urile 21. Avioanele de luptă sunt acum consemnate la sol

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-scaled-inquam-george-calin-1536x1024
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu spune că România ar putea dona Ucrainei avioanele de luptă MiG 21 LanceR, aflate în dotarea aviației militare române.

Întrebat joi seara, la România TV, dacă țara noastră ar putea trimite Ucrainei avioanele de producție rusească MiG-21, președintele PSD a spus că acest lucru „este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina”. În acest moment, aceste aeronave sunt consemnate la sol după mai multe incidente tehnice, inclusiv prăbușirea unui aparat de zbor, în Dobrogea, la începutul lunii martie.

„Haideţi să fim corecţi, avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia. Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru (să trimită Kievului avioanele MiG 21 LanceR - n.red.), dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele” a spus Marcel Ciolacu.

„Primul pas este să avem un cadru legislativ. Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina, noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a adăugat președintele PSD, referindu-se la posibilitatea ca România să doneze armament Ucrainei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri