Lipsă de medici la UPU a Spitalului din Giurgiu. Gărzile, asigurate de doar două doctoriţe, alţi medici sunt în concediu sau bolnavi

Data actualizării: Data publicării:
medic in cabinet
Foto: GettyImages

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu se confruntă cu problema acută a lipsei medicilor. În condiţiile în care şeful UPU a suferit un accident vascular cerebral, în 1 noiembrie, iar alţi medici sunt fie în concediu, fie bolnavi, gărzile la unitatea unde se prezintă zilnic peste 150 de pacienţi sunt asigurate de doar două doctoriţe.

”Noi, în Unitatea de Primiri Urgenţe avem cinci medici, din care unu este în concediu de creştere şi îngrijire copil, unu este cu jumătate de normă în urma unui accident nefericit - a avut un infarct renal - şi şeful UPU care pe data de 1 noiembrie a avut un AVC hemoragic. (...) Mai sunt alte două doctoriţe şi medici din extern care ne ajută la gărzi”, a declarat, marţi seară, la Medika Tv, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu. 

El a explicat că, pentru 3 noiembrie, Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului a avut un singur medic de gardă, iar medicii din spital „s-au mobilizat” pentru a asigura garda la Primiri Urgenţe, în condiţiile în care în 24 de ore la UPU Giurgiu se prezintă 150-180 de pacienţi.

„Vă daţi seama, numai să zici bună ziua la fiecare, un singur medic, cât este de solicitant”, a spus managerul. 

El a explicat că medicul şef al UPU din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu a suferit accidentul vascular cerebral acasă, după ce a ieşit din tura de gardă, iar epuizarea nu este o cauză care să poată fi exclusă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri