Marcel Vela anunță construirea unui nou spital al MAI, care va avea și o bancă de plasmă convalescentă

Data actualizării: Data publicării:
marcel vela
Marcel Vela, ministrul afacerilor Interne. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat construirea unei noi unități medicale după ce un teren al Academiei de Poliție a fost trecut în proprietatea Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, transmite Agerpres. Noul spital va avea și o bancă de plasmă convalescentă unde vor putea dona toți angajații MAI care au avut Covid-19.

„Planul de dezvoltare a sistemului medical al Ministerului Afacerilor Interne are ca obiectiv final realizarea unui nou spital. Am făcut un prim pas, punând piatra de temelie, prin faptul că un teren al Academiei de Poliţie a fost trecut în proprietatea spitalului. Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital va funcţiona şi centrul de transfuzii, care va avea în viitor şi o bancă de plasmă", a declarat Vela, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" al MAI.

Ministrul a precizat că la acest Punct mobil vor putea dona plasmă convalescentă toți angajații MAI care au avut Covid-19 și care îndeplinesc condițiile medicale, iar beneficiarii vor fi toți pacienții care au nevoie de plasmă.

„Am gândit, împreună cu conducerea Direcţiei Medicale şi Spitalului de Urgenţă 'Prof. Dr, Dimitrie Gerota', un plan de dezvoltare a serviciilor medicale pe mai multe etape. Un prim pas l-am făcut acum prin operaţionalizarea acestui Punct mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului Gerota al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională. În acest punct, vor putea dona toţi angajaţii MAI care au avut COVID-19 şi vreau să vă spun că nu sunt puţini, care evident îndeplinesc şi criteriile medicale, iar beneficiarii vor fi toţi pacienţii care au nevoie de plasmă”, a afirmat Marcel Vela.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri