Aglomerație înainte de vacanța de Paște. Pe șosea s-a mers bară la bară, în supermarketuri se stă la coadă

Data actualizării: Data publicării:
cumparaturi paste supermarket

Vacanța de Paște a început cu aglomerație, atât pe șoselele care duc spre destinațiile turistice, cât și în marile magazine. Supermarketurile şi pieţele au fost pline încă de dimineaţă. Oamenii au stat la cozi ca pe vremea comuniştilor şi au făcut curat pe rafturi. Vacanţa de Paşte a început cu nervi întinşi la maximum și pentru cei care au plecat din oraș. Spre Valea Prahovei, şoferii au înaintat cu viteza melcului, iar cozile s-au întins pe o distanţă de 3 kilometri. Bară la bară au mers şi cei care au plecat peste graniță, în Bulgaria.

Mica vacanţă a început cu marea aglomeraţie. Spre Valea Prahovei maşinile au format cozi de cel puţin şase kilometri.

Nici pe litoralul din Bulgaria nu a fost uşor de ajuns.

„În punctul de frontieră de la Vama Veche oamenii aşteaptă cam 20, 30 de minute, iar coada de maşini se întinde pe aproximativ 2 kilometri”, relatează Iulia Stanciu, jurnalistă Digi24.

1.400 de şoferi au aşteptat resemnaţi la frontiera cu Bulgaria. Ştiau ce îi aşteaptă, dar nu şi-au schimbat planurile.

Cei care au sperat că scapă de aglomeraţie dacă merge cu trenul au avut o surpriză. Căile Ferate nu au făcut faţă numărului mare de pasageri.

Alţii au fost prevăzători şi au cumpărat bilete din timp. Nici aşa nu au mai apucat loc, pentru că sistemul online al căilor ferate a dublat tichetele.

Nici cei care au rămas acasă de Paște au scăpat de aglomerație, de data aceasta la cumpărături.

Cine s-a trezit de dimineaţă cu gândul să scape de aglomeraţia din pieţe a dat greş. Mulţi au gândit la fel şi au format un zid de oameni în halele cu carne şi brânză.

Unii au pierdut mult timp în căutarea preţului corect. La Timişoara, localnicilor li s-a părut mult 25 de lei kilogramul de miel. Şi nu a fost loc de tocmeală.

În supermarketuri, bucureştenii abia aveau loc să treacă unul pe lângă altul. Cu liste lungi de cumpărături, umpleau coşurile cu vârf.

În faţa rafturilor cu cozonaci, unii au strâmbat din nas şi au stat mult ca să aleagă ceva pe gustul lor.

Cine a vrut ridichi, ceapă verde şi brânză proaspătă de pe tarabe s-a amestecat în furnicarul din pieţe. La Obor, cumpărătorii au dat peste ministrul Agriculturii.

Cine a ieşit cu bine din înghesuială şi coşul plin de ce îşi dorea a lăsat la casă cam 500 lei, potrivit estimărilor.

Citiți și:

Programul mall-urilor și supermarketurilor de Paște 2018 

Cei mai norocoși sunt cei care și-au început vacanța de ieri.

S-a schiat, în Vinerea Mare, în Poiana Braşov, chiar dacă temperatura a depăşit zece grade Celsius.

Pe pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul se schiază în condiţii foarte bune. Aici însă, zăpada se topeşte şi din acest motiv, pe două dintre pârtii au fost create zone înguste de zăpadă, pe care schiorii să poată coborî până în staţiune”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Majoritatea hotelurilor de pe Valea Prahovei sunt ocupate în proporţie de 100% de Paşti”, relatează Silvia Blaj, jurnalist Digi24.

Ofertele sunt diferite pe fiecare locaţie, începând de la 1100 de lei cea mai ieftină ofertă, până la 2.500 de ron. Încercăm să păstrăm tradiţia, să nu lipsească mielul la proţap, barbeque, foc de tabără, program folcloric, muzică live”, spune Andreea Achiţei - general manager complex hotelier.

A fost forfotă mare încă de dimineață și în bucătăria pensiunilor din Maramureș.

La Cavnic, un pachet de 4 nopți cu demipensiune la 3 margarete costă 1.000 lei/persoană.

Departe de agitația orașelor, în Șurdești, turiștii pot trăi un Paște ca pe vremea bunicilor. Se vor relaxa în odăile primitoare ale căsuțelor tradiționale vechi de mai bine de un secol și se vor înfrupta din bucate tradiționale, servite în blide de lut.

Şi-n Bucovina, gazdele şi-au întâmpinat oaspeţii după datina locului.

„Pregătim piftia de curcan, am pus la fiert măruntaiele de miel la drob, legumele pentru borșul de miel, aici avem fiert pentru ciorbița rădăuțeană și de burtă, avem și la cuptor băgată un pic de friptură din vițel”, spune Sofica Simionescu, bucătar.

10.000 de turiști sunt așteptați să-şi petreacă Paştele în judeţul Suceava.

La Buzău, înainte de distracţie, turiștii au trecut pe la mănăstire.

Cei care și-au dorit să petreacă sărbătorile pascale la Stațiunea Sărata Monteoru din Buzău au rezervat camere chiar și cu 6 luni înainte”, relatează Alexandra Dinu, jurnalist Digi24.

„O să îi primim cu bunătăți din zona Buzăului inclusiv miel la proțap, ouă roșii, cozonac de casă și bineînțeles nu va lipsi vinul alb și vinul roșu”, spune Ciprian Stanciu, administrator hotel.

Trei mii de oameni au ales să-şi petreacă Paştele în Deltă.

Pe masa de sărbătoare, turiştii vor găsi şi miel, şi ouă roşii şi cozonac, dar nu au cum să nu găsească, din belşug, şi peşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri