"Marşuri ale vieţii" în Bucureşti şi în mai multe oraşe: mesaje anti-avort şi în favoarea familiei tradiţionale

Data actualizării: Data publicării:
Cinci-mii-de-persoane-la-Marșul-pentru-viață-din-București-Mărturia-lui-Aurelian-Temișan-despre-nașterea-sa

Evenimentul "Marş pentru viaţă" a avut loc sâmbătă în Bucureşti şi în mai multe oraşe, participanţii declarându-se împotriva avortului şi în favoarea familiei tradiţionale şi solicitând sprijin pentru viitoarele mame.

Cinci-mii-de-persoane-la-Marșul-pentru-viață-din-București-Mărturia-lui-Aurelian-Temișan-despre-nașterea-sa
FOTO: Basilica.ro

"Marşul pentru viaţă" - 2018 a fost organizat în Bucureşti de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă.

Asociaţia solicită societăţii să ofere instrumente prin care să ajute femeile însărcinate, precum acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizaţii, înfiinţarea de centre de sprijin, unde femeile să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită sau crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere.

Aproape 1000 de persoane au participat,  la Alba Iulia la „Marşul pentru viaţă”, majoritatea celor prezenţi fiind tineri şi adolescenţi dar şi părinţi veniţi cu copii mici pe care îi purtau în braţe sau în cărucioare.

Oamenii s-au adunat, în jurul orei 15.00, în zona cetăţii din Alba Iulia, de unde au pornit pe jos într-un marş pe străzile oraşului, pe traseu câţiva tineri împărţind trecătorilor reviste şi fluturaşi cu mesaje împotriva avortului.

Marşul pentru viaţă a fost organizat şi în alte localităţi din judeţul Alba precum Aiud, Blaj, Sebeş, Câmpeni şi Cugir.

Peste 2.000 de persoane au participat, la Oradea, la o amplă acţiune organizată de Coaliţia pentru Familie în cadrul căreia au cerut iniţierea unui referendum naţional pentru modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să fie definită ca unirea dintre un bărbat şi o femeie.

Câteva sute de persoane au participat şi la Târgu Mureş la un „Marş pentru viaţă”, printre participanţi aflându-se preoţi de diferite confesiuni, dar şi medici.

Peste 300 de persoane au participat la marş şi în Constanţa, declarându-se împotriva avorturilor.

Printre participanţi s-au aflat multe familii cu copii şi câţiva preoţi. Oamenii aveau pancarte pe care scria “Marşul pentru viaţă. România plânge pruncii avortaţi”, “Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”, “Adevăraţii părinţi nasc copii, adevăraţii doctori nasc copii”, “Fiecare viaţă este un dar”, “Avortul opreşte o inimă care bate”. Ei au scandat pe parcursul marşului “Suntem pentru viaţă, nu dorim avorturi”, “Avortul ucide copilul din tine”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri