Peisaj „exotic” într-un oraș din România: brăduţii împodobiţi de Crăciun stau lângă palmieri

Data publicării:
braduti langa palmieri

Decoraţiunile de Crăciun, abia montate de autorităţi, stau chiar lângă palmierii exotici, motiv pentru unii locuitori să se gândească la destinaţii însorite precum Hawaii. Puteți vedea peisajul neobişnuit dacă treceți zilele acestea prin centrul oraşului Târgu Jiu.


Aici, la Târgu Jiu, iarna se îmbină armonios cu vara. Esplanada din centrul oraşului a fost împodobită de Crăciun. Aşa au apărut, lângă palmieri, brăduţii ornamentali. Adică nişte beculeţe aşezate pe o structură metalică.

De câteva zile, autorităţile din Târgu Jiu au început să pregătească oraşul de sărbători. Primii brăduţi au fost deja montaţi chiar lângă arborii exotici, în faţa Prefecturii Gorj.

„Ne simţim în Hawai. Ne pregătim cu luminiţe. Eu ziceam că ar fi trebuit împodobit palmierul. Făceam un pic de economie”, spune ironic un localnic.

„Nu-i specific. Sunt alte lucruri mult mai frumoase care caracterizează zona Gorjului în special şi a Olteniei şi care ar sta mai bine decât palmieri şi acei brăduţi care sunt cam kitsch-oşi”, este de părere un bărbat.

„Banii publici se toacă în România aiurea”, conchide un alt locuitor. „Cred că de Crăciun se vor duce de acolo, că altfel contrastează cu...încă n-am intrat în decembrie”, afirmă el.

Promisiunea autorităţilor este că palmierii vor fi protejaţi când se va răci vremea.

„Palmierii ştiţi că în fiecare iarnă nu vor fi parcaţi aici, lângă brăduţii de iarnă. Vor merge în serele Primăriei Târgu Jiu. Se pare că am reuşit să aclimatizăm palmierii lângă brazi pentru sezonul de iarnă”, spune Adrian Tudor, viceprimarul orașului Târgu Jiu.

Și încă un fapt „exotic” la Târgu Jiu: bradul de 100 de mii de euro - de altfel cel mai scump din ţară -, care a fost cumpărat în urmă cu trei ani, nu va mai fi instalat în centrul oraşului. În locul său, va fi achiziţionat un brad natural, înalt de peste 20 de metri. Cel folosit în ultimii doi ani va fi dus într-un alt cartier, la marginea oraşului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri