Surse: Marcel Ciolacu merge în Israel, săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu la guvern
Marcel Ciolacu va merge în Israel, potrivit unor surse. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Potrivit unor surse, premierul României, Marcel Ciolacu, merge în Israel, săptămâna viitoare.

Informația nu a fost confirmată încă de Guvernul României.

Este o vizită pregătită în ultimul moment. Cel mai probabil se va întâlni inclusiv cu premierul israelian, în contextul în care încă există români pe teritoriul Israelului și al Fâșiei Gaza.

Se poartă, în prezent, discutți pentru a scoate românii din acest teritoriu. Practic, vizita vine înainte de vizita pe care urmează să o facă în Ucraina.

Ofensiva în Fâșia Gaza împotriva teroriștilor Hamas ar putea începe în orice moment. De asemenea, armata israeliană a pregătit atacuri atât de pe uscat, cât și din aer și de pe mare.

Între timp, vecinul de moarte al Israelului, Iranul, încearcă să desfășoare arme prin Siria, susține armata. Un înalt oficial israelian a acuzat Iranul că încearcă să deschidă un al doilea front de război, în timp ce Israelul intensifică o contraofensivă în Gaza, la sud. Încă un lider Hamas, care a organizat măcelul din Israel, a fost ucis. El ar fi condus atacul terorist asupra kibbutzului Nirim.

În total, anunță armata israeliană, peste 100 de ținte teroriste din Fâșia Gaza au fost lovite noaptea trecută. Sâmbătă, alți doi lideri importanți Hamas au fost uciși de aviația israeliană. În Gaza asistăm la o criză umanitară.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri