Victor Ponta: CE nu permite ajutor de stat la Oltchim. Singura soluţie e restructurarea

Data publicării:
VICTOR PONTA-Mediafax Foto-Octav Ganea
 

„Din păcate, răspunsul Comisiei Europene faţă de ideea unui împrumut este negativ. Oltchimul, în viziunea Comisiei Europene, a beneficiat deja de ajutor de stat în perioada 2010-2011, cred, deci bani de la buget nu avem voie să dăm, iar singura soluţie este o restructurare şi finanţare şi de la bănci, şi de la traderii care cumpără producţia în aşa fel încât o mare parte, nu toţi cei care lucrează acum acolo, să îşi poată păstra locurile de muncă. Sunt foarte dezamăgit că în aceste trei luni nici măcar acel investitor care a fost cumva gonit de Dan Diaconescu nu a mai dat semne de revenire”, a declarat primul ministru într-o emisiune televizată. 

Premierul a afirmat că şi-a asumat permanent faptul că o restructurare nu va implica păstrarea tuturor locurilor de muncă, ci păstrarea funcţionării Oltchim.

Ieri, administratorul judicar al Oltchim, Gheorghe Piperea a anunțat, că între 1.000 şi 1.300 de angajaţi ai combinatului vor fi concediaţi, alţi 300 urmând să intre în şomaj tehnic. Toţi cei disponibilizaţi vor primi trei salarii în cuantum de 6.400 de lei.

În prezent, la Oltchim mai sunt 3.300 de angajați, dar societatea intrată în insolvență nu mai produce de circa o jumătate de an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri