Kirilo Budanov spune că ofensiva lui Putin în Ucraina „se fâsâie”. Când prezice Budanov că armata rusă va fi „complet epuizată”

Data actualizării: Data publicării:
șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, cu spatele la o hartă a Ucrainei
Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, se așteaptă ca ofensiva armatei ruse din estul Ucrainei „să se fâsâie” până la începutul primăverii, informează Reuters.

„Ofensiva (Rusiei) e încă în plină desfășurare. Undeva la începutul primăverii, ea va fi complet epuizată”,  a spus Budanov, în cadrul unui interviu la postul televiziunii naționale ucrainene.

Moscova a declanșat toamna trecută, în octombrie, o ofensivă de-a lungul liniei frontului din nord-estul Ucrainei, cu scopul de a încercui și captura orașul Avdiivka. Trupele ruse au suferit până acum pierderi uriașe, estimate la sute de blindate distruse și zeci de mii de militari morți sau răniți, fără a putea atinge acest obiectiv.

Militarii ucraineni spun că se află în „defensivă activă” și organizează regulat contraatacuri împotriva trupelor ruse.

Budanov a minimizat câștigurile teritoriale pe care le-au obținut până acum forțele ruse în regiune și a spus că aceștia au reușit să obțină „doar câteva avansuri de-a lungul unor câmpii” din apropiere de Avdiivka.

„Acum e rândul inamicul să mute. Dar acest lucru se va termina, iar apoi noi vom face următoarea mutare”, a spus șeful spionajului militar ucrainean.

Oficialii militari ucraineni au raportat o creștere a activităților militare ruse de-a lungul liniei frontului care se întinde pe o lungime de 1.000 de kilometri, în sudul și estul Ucrainei. Concomitent, Vladimir Putin a spus în repetate rânduri că forțele ruse vor îndeplini toate obiectivele vizate de Moscova în ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară din Ucraina”, care a intrat deja în a 24-a lună de război.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri