Aeroportul din Alep, Siria, scos din funcţiune după noi atacuri ale aviației israeliene

Data actualizării: Data publicării:
Trei F-16 israeliene în zbor
Aeroportul din Alep, Siria, scos din funcţiune după noi atacuri ale aviației israeliene. Foto: Profimedia

Aeroportul din Alep, în nordul Siriei, a fost din nou vizat marţi seară de lovituri israeliene care au deteriorat pista şi au scos aeroportul din funcţiune, a informat agenţia oficială de ştiri Sana, citată de AFP.

A fost a doua serie de lovituri israeliene împotriva aeroportului din Alep în mai puţin de o săptămână.

„În jurul orelor 20:16 în această seară, (17.16 GMT), inamicul israelian a tras rachete dinspre Marea Mediterană (...) şi a vizat aeroportul internaţional Alep, avariand pista şi scoţându-l din funcţiune”, a indicat Sana.

Mai devreme, agenţia informase că apărarea antiaeriană siriană a reuşit să intercepteze unele rachete, evocând pagube materiale.

Ulterior, compania aeriană Cham Wings, singura companie privată siriană, a anunţat că toate zborurile planificate din Alep vor fi mutate pe aeroportul din Damasc din cauza loviturilor.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care dispune de o vastă reţea de surse în ţara sfâşiată de război, a raportat, la rândul său, mai multe explozii care au fost auzite lângă aeroportul din Alep, „în urma atacurilor israeliene împotriva depozitelor aparţinând unor miliţii afiliate Iranului”.

OSDO a precizat că aceste depozite sunt în flăcări şi că au fost distruse de cel puţin două rachete, raportând „pagube materiale importante”.

Miercurea trecută, mai multe lovituri israeliene au vizat aeroportul din Alep şi suburbiile Damascului.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria, vizând poziţii ale regimului, precum şi ale forţelor iraniene şi Hezbollahului libanez, aliaţi-cheie ai Damascului şi inamici juraţi ai Israelului.

Israelul, vecin cu Siria, comentează rareori loviturile de la caz la caz, dar a recunoscut că a desfăşurat mai multe sute din 2011. Armata israeliană le-a apărat ca fiind necesare, spunând că doreşte să împiedice Iranul să se implanteze la porţile sale, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri