Atentatul împotriva Rezervei federale din New York: Acuzatul a primit 30 de ani de închisoare

Data publicării:
fed ny

Foto: newyorkfed.org

Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis, în vârstă de 22 de ani, era prezent la pronunţarea pedepsei sale de către tribunalul federal din Brooklyn, în sud-estul New York.

Tentativele de martiriu şi de carnagiu ale lui Nafis au fost dejucate de vigilenţa forţelor de ordine”, a constatat procuroarea Loretta Lynch.

Acum va petrece următorii 30 de ani exact acolo unde l-au condus acţiunile sale: într-o celulă de închisoare”, a continuat ea.

Quazi Nafis, care susţine că are legături cu Al-Qaida, a fost arestat la 17 octombrie în apropiere de sediul Fed, în sudul Manhattanului, unde a încercat fără succes să detoneze o bombă de 450 de kilograme, neştiind că FBI îl supraveghea de mai multe luni . Nimeni nu a fost pus în pericol.

Tânărul - intrat în SUA cu o viză de student în ianuarie 2012 - a pledat iniţial nevinovat în faţa unui judecător federal la Brooklyn, care a ordonat apoi menţinerea sa în arest fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Însă la 7 februarie, acesta a pledat vinovat de „tentativă de utilizare a unei arme de distrugere în masă” şi a recunoscut că a vrut să folosească un telefom mobil pentru a detona bomba.

Clădirea vizată de Quazi Nafis se afla în apropierea locaţiei World Trade Center, ţinta atentatelor de la 11-Septembrie care s-a soldat cu aproape 3.000 de morţi în 2001.

Într-o declaraţie scrisă, Quazi Nafis a spus că vroia să revendice actul său în numele Al-Qaida, precizând că vrea să „distrugă America”, şi că modul cel mai eficient de a o face era de a ţinti economia ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri