JURNAL EXTERN. Care sunt cele mai fierbiți teme în dezbatere internațională

Data publicării:
balazs 20barabas 20jex-43322

Nominalizările pentru aceste înalte funcţii în stat, făcute de Barack Obama, preşedintele reales al Statelor Unite, vor fi discutate şi analizate de către Balazs Barabas, împreună cu analistul militar invitat în studio, Ion Petrescu şi prin telefon cu György Frunda, numit de curând de premierul Victor Ponta consilier pe probleme juridice, internaţionale şi de minorităţi.

Şi, ca în fiecare săptămână, chestiunile legate de economia din zona euro, şi nu numai vor fi discutate cu analistul Victor Popa, aflat la Londra. Printre acestea: şomajul în Uniunea Europeană, nivelul la care a ajuns şi evoluţia acestuia, dar şi situaţia Letoniei la capitolul datoriilor externe, faptul că aceasta a reuşit să-şi plătească în avans datoriile către FMI, după măsuri dure de austeritate.

Vor mai intra în discuţie şi alte teme de actualitate: alegerile prezidenţiale din Cehia, primele prin vot direct, preluarea preşedentiei UE de către Irlanda, pentru următoarele șase luni sau aniversarea a 150 de ani de la pornirea metroului din Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri