Sari la conținut
News Alert

MAE: Atenționare de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro și pe cea a Ambasadei României la Berlin — http://berlin.mae.ro. Totodată, MAE reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Trenurile de marfă vor fi vizate de grevă începând de marţi, ora 15.00 (16.00 ora României), iar cele de pasageri începând de miercuri, ora 02.00 (03.00 ora României), notează Mediafax. Sindicatul GDL a declarat luni că greva nu este pe termen nelimitat dar nu va preciza data încetării decât cu 48 de ore înainte ca membrii săi să intenţioneze să se întoarcă la muncă.

Potrivit surselor din cadrul GDL, planul este ca această grevă să dureze mai mult decât precedenta, care a durat aproximativ şase zile la începutul lunii, aceasta fiind cea mai lungă grevă din istoria operatorului german Deutsche Bahn.

Momentul grevei înseamnă că este posibil ca ea să se extindă în weekendul de Rusalii. Deşi aceasta nu este o sărbătoare majoră în societatea germană, multe persoane pot profita de cele trei zile libere pentru a merge în scurte vacanţe.

Sindicatul acuză Deutsche Bahn că nu ia în serios negocierile, făcând greva necesară. Cu toate acestea, Deutsche Bahn a acuzat GDL, cel mai mic dintre cele două sindicate feroviare, că a evitat de câteva ori înţelegeri aproape încheiate.