Medvedev, furios din cauza „unei idei a idioților din G7”. A trecut la amenințări

Data actualizării: Data publicării:
dmitri medvedev
Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a făcut duminică „idioți” pe membrii G7 și a declarat că, dacă țările G7 decid interzicerea exporturilor către Rusia, Moscova va răspunde prin rezilierea acordului privind cerealele din Marea Neagră, informează Reuters.

Declarația lui Medvedev, care în prezent e adjunct al șefului Consiliului de Securitate al Rusiei - vine în condițiile în care membrii G7 iau în considerare o interdicție aproape totală a exporturilor către Rusia, conform agenției japoneze Kyodo, care a citat surse guvernamentale.

„Această idee a idioților de la G7, legată de o interdicție totală a exporturilor către țara noastră este din start una frumoasă, în sensul că implică o interdicție reciprocă a importurilor din țara noastră, care include categoriile de bunuri care sunt cele mai sensibile pentru G7”, a precizat Medvedev într-o postare publicată pe canalul său Telegram.

„Într-o astfel de situație, acordul privind cerealele  - și multe alte lucruri de care au nevoie - se vor sfârși pentru ei”, a spus Medvedev.

Acordul pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina prin Marea Neagră a fost semnat în iulie 2022, la Istanbul, de către reprezentanți guvernamentali din Ucraina și Rusia. Acordul vizează deblocarea a trei porturi ucrainene, principalul fiind Odesa, și asigurarea unor coridoare libere pentru transportul de cereale.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri