Moldova blochează două site-uri rusești de propagandă, printre care și Sputnik: Incită la ură și război

Data actualizării: Data publicării:
site-uri de propaganda rusa blocate
Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a decis blocarea conținutului a două site-uri de propaganda rusă. Foto: Profimedia Images

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a decis blocarea conținutului de pe site-urile www.sputnik.md și www.gagauznews.md, pentru că ar promova informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență din țară. 

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a emis, la 26 februarie, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență. Astfel, urmează a fi sistate portalurile www.sputnik.md și www.gagauznews.md.

Ordinul publicat de deschide.md, ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

Din ordinul semnat de directorul SIS reiese că cele două site-uri „incită la ură și război în condițiile stării de urgență”.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri